Egd'nin Kurucu Başkanı Karagöz, Ölümünün 10. Yılında Anıldı

Edirne Gazetecileri Derneği'nin kurucu başkanı Mehmet Karagöz, ölümünün 10. yılında mezarı başında anıldı.

Geçirdiği rahatsızlık sonucu 2002'de yaşamını yitiren Karagöz için Buçuktepe Mezarlığı'ndaki mezarının başında tören düzenlendi.

Selimiye Camisi'nin emekli İmamı Nadi Ersoy'un dua okuduğu törene, Karagöz'ün yakınları ve gazeteciler katıldı.

EGD Başkanı Derya Sarılarlı, burada yaptığı konuşmada, Karagöz'ün sağlığında fakir seven, doğruluk ve dürüstlükten yana bir insan olduğunu söyledi.

Karagöz'ün arkadaşı Sadi Canpolat da Karagöz'ün çevresi tarafından çok sevilen bir insan olduğunu belirtti.

Kızı Şennur Karagöz ise babasıyla sağlığında güzel zamanlar geçirdiklerini belirterek, ''Babam öldüğünde Edirne'nin babası ölmüş gibi oldu. O fakir fukaranın babası, Hazreti Mevlana gibi bir adamdı. Ölüm yıl dönümü de Mevlana Hazretleri'nin ölüm yıl dönümüyle aynı'' diye konuştu.

-Bölgesel Avrupa Proje Festivali-

Türk Ulusal Ajansı'nca İstanbul'da düzenlenen Bölgesel Avrupa Proje Festivali'nde, Edirneli öğrencilerden oluşan ritm grubu gösteri yaptı.

Edirne Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, açılışını Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, Avrupa Birliği Bakanlığı Müsteşarı M. Haluk Ilıcak, Müsteşar Yardımcısı Dr. Fatih Hasdemir, Ulusal Ajans Başkanı Musa Ceylan ve Sarıyer Kaymakamı Ömer Karaman'ın yaptığı festivalde, Mustafa Necati İlköğretim Okulu öğrencilerinden oluşan ritm grubunun gösteri yaptığı belirtildi.

Açıklamada, Edirne Vali Yardımcısı Dr. Ayhan Özkan ve Edirne Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan'ın da katıldığı festivalde, öğrenciler ile EDOSK üyelerinin stant açarak tanıtım yaptığı kaydedildi.

-EFOD'un 70. dönem kursu

-EFOD kursiyerlerine sertifikaları verildi

Edirne Fotoğraf Sanatı Derneği'nin 70. dönem kursunu tamamlayan kursiyerlere sertifikaları düzenlenen törenle verildi.

EFOD Başkanı Serdar İyiiz, törende yaptığı konuşmada, kendi imkanlarıyla inşa ettikleri binada verilen ilk kursu başarıyla tamamlayan kursiyerleri tebrik ederek, kurs öğretmenleri Behiç Günalan ve Enver Şengül'e de ayrıca teşekkür etti. Kursiyerlere sertifikalarının verildiği törende, kursiyerler tarafından eğitimlerde çekilen fotoğraflardan oluşan bir de sergi açıldı.

-DOÇEK Başkanı Hakan Eşme-

Keşan Doğa Çevre ve Kültür Derneği Başkanı Hakan Eşme, Keşan bölgesinin doğa sporları alanında büyük bir potansiyele sahip olduğunu bildirdi.

Eşme, yaptığı yazılı açıklamada, dernek üyesi bisikletçilerin 14 Aralık Cuma günü 85 kilometre pedal çevirdiğini, 16 Aralık Pazar günüyse doğa yürüyüşü gerçekleştirdiğini belirtti.

DOÇEK'in faaliyetlerinin aralıksız devam edeceğini kaydeden Eşme, Keşan bölgesinin doğa sporları alanında büyük bir potansiyele sahip olduğunu ifade etti.

-Trakya gazetesinin 7. kuruluş yıl dönümü-

İpsala'da haftada 3 gün yayımlanan Trakya gazetesinin 7. kuruluş yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

İpsala Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, Devlet Su İşleri İpsala Şubesi lokalinde düzenlenen yemekte yaptığı konuşmada, yerel basının bölge için önemli olduğunu söyledi.

Gazetecilerin vatandaşları ve kamuoyunu bilgilendirme görevi üstlendiğini belirten Gürbüz, ''Gazetecilerimiz özellikle kamu kuruluşlarının takipçisi olarak çalışmaktadır. Yapılan faaliyetleri halkımıza yansıtmaktadır. Bütün arkadaşlarımıza objektif şekilde hareket ettiklerinden dolayı teşekkür ediyorum'' diye konuştu.

Trakya gazetesinin sahibi Mehmet Kerman da hem gazetesinin hem de kendisinin doğum günü olduğunu söyledi.

Kerman, gazetenin kuruluş yıl dönümünde kendilerini yalnız bırakmayan herkese teşekkür etti.

Yemeğe İpsala Belediye Başkanı Mehmet Karagöz, Trakya Gazeteciler Derneği Başkanı Ali Soydan, siyasi parti temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile gazeteciler katıldı.

-İpsala'da CHP'ye katılımlar-

İpsala'nın Yenikarpuzlu beldesinde düzenlenen yemekte CHP'ye katılan 25 kişiye rozet takıldı.

CHP Edirne Milletvekili Kemal Değirmendereli, belediye düğün salonunda düzenlenen yemekte yaptığı konuşmada, 13 Aralık'ta CHP'li 40 milletvekiliyle Silivri'de Ergenekon Davası'nı izlediklerini hatırlattı.

Sanıkların dava sürecinde avukatlarıyla görüştürülmediğini savunan Değirmendereli, Ergenekon Davası'nın ''adaletten yoksun olduğunu'' iddia etti.

Türkiye'nin kıymetli topraklarından Meriç Havzası'nda 15 bin dönüm toprağın el değiştirdiğini ileri süren Değirmendereli, bölgedeki vatandaşların topraklarını satmak zorunda kaldığını öne sürdü. Yemekte CHP Milletvekili Recep Gürkan da bir konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından, CHP'ye katılan 25 kişiye rozetleri takıldı.

Yemeğe İpsala Belediye Başkanı Mehmet Karagöz, çevre ilçe ve belde belediye başkanları ile partililer katıldı.

Muhabir: EKİP

Yayıncı: Kemal Kaymak
Kaynak: AA