Başbakan Erdoğan İş Adamlarına Ödül Verdi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, eğer bir ülkede, ekonomi, iç politika, dış politika, sosyal kalkınma ne kadar birbirine paralel ilerliyorsa o kadar iyi olacağını söyledi.

Ödül töreninde konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dün Konya için çok büyük anlam ifade eden toplu açılış töreni gerçekleştirdiklerini hatırlatarak, “Bugüne kadar Konya’ya hiç elimiz boş gelmedik. Toplamda 904 milyon liralık yatırımı dün gerçekleştirdiğimiz törenle resmen hizmete açtık. Orman ve Su İşleri Bakanlığı’mızın Konya’da gerçekleştirdiği büyük yatırımları açmanın heyecan ve mutluluğunu farklı bir şekilde yaşadık. Tam 200 yıldır konuşulan, adımlar atılan fakat her seferinde akamete uğrayan Mavi Tünel ile Bağbaşı Tünelini Hükümet olarak biz bitirdik. Resmi olarak hizmete açtık. Yola çıkarken ne aldatan olacağız, ne aldanan olacağız demiştik. Ne söz verdiysek arkasında durduk ve uygulamaya geçirdik. Konya’nın geniş ve verimli tarım arazilerini suyla buluşturma fikri ilk olarak 1819 yılında ortaya atıldı. O tarihten sonra çeşitli girişimler yapıldı, projeler hazırlandı. Bizden önceki hükümetler tamamlayamadılar. 2004 yılında biz tekrar ele aldık. 217 milyon dolara ihale ettik. Bizden önce 400 milyon dolara ihale etmişler. Biz yarı fiyatına tamamlayarak bunu bitirdik. Bazen diyorlar yolsuzluklar nereden geliyor. Bizim farkımız burada. Yolsuzlukla, yoksullukla mücadele ederken buralara geldik. Şu anda bile biz bazı sıkıntılar yaşıyoruz. Ne yazık ki sistem düzgün kurulmamış. Sistemde yaşadığımız sıkıntılar var. Düzgün kurulmadığı için umulmadık yerde, bürokratik oligarşi ile yargı ile karşı karşıya kalıyoruz. Yasama, yürütme, yargı bu ülkede öncelikle bu milletin menfaatini, sonra devletin menfaatini düşünmesi lazım. Ama benim yapacağım yatırımı bir kelimeden dolayı eğer kalkar da 3 ay, 6 ay erteletirsen, bunun hesabını veremezsiniz. Üzerinde 6 yıldır durduğum şehir hastaneleri projemiz vardı. Bunu bürokratik oligarşi ve yargı nedeniyle hala hayata geçiremedik. Hala bunu bitiremedik. En başarılı olduğumuz alanlardan birisi olmasına rağmen hale bunu aşamadık. Ama dışarıdan bakanlar da zannediyor ki, 326 milletvekiliniz var, yine mi bahane. Kuvvetler ayrılığı var. Ana muhalefet lideri yapın, yaptın da engel mi olduk diyor. Yasama noktasında engel oluyorlar. Onların sırtlarında küfe yok. Sorumluluk bizde, onlar da öyle bir dert yok. Onların aşkı da yok. Biz ise dertliyiz ve bu millete de aşığız. Bizim böyle bir farkımız var. Barajlar noktasında attığımız adımlarda Bağbaşı Barajını inşa ederek bu suyu yönlendirdik. Bu tünelle Konya Ovası’na 414 milyon metreküp su aktarılacak. Konya Ovası Projesi kapsamında Derebucak Prof. Dr Yılmaz Muslu Barajı’nı tamamlamıştık. Bu barajla Beyşehir Gölü’ne, oradan da Konya Ovası’na su veriliyor. Suğla Apa Kanalını da geçtiğimiz yıllarda hizmete açmıştık. Dün açılışını yaptığımız Mavi Tünel, Bağbaşı Barajı’nın da Konya’ya hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

“SUÇUNUZ BİSMİLLAH DEYİP İŞ YERİNİZİN KAPISINI AÇMAKTI” Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, eğer bir ülkede, ekonomi, iç politika, dış politika, sosyal kalkınma ne kadar birbirine paralel ilerliyorsa o kadar iyi olacağını belirterek, “Son 10 yılda bu uyumu çok yakın şekilde tecrübe etme fırsatı bulduk. 2007’de 27 Nisan‘da yayınlanan e-bildiri sadece bir tasavvur noktasında kalmıştır. Onun faiz yoluyla Türkiye’ye maliyeti 2 milyar dolar olmuştur. Hükümet olarak sağlam durduk, dik durduk ve faturanın daha da artmasını önledik. Türkiye defalarca anti demokratik girişimlere maruz kaldı. 28 Şubat tüm Türkiye ile birlikte en çok Konya’ya zarar verdi. Biz tüm Türkiye olarak şu gerçekle yüzleşmek, sorgulamak zorundayız; Allah aşkına 28 Şubat ya da o dönemin aktörleri Konya’dan, Konyalı tüccardan ne istediler. Beşli vardı. O beşlinin içinde kimler vardı. Onlar sizlerin hakkını savunmak için değil, kendilerine verilen emirleri yerine getirmek için ortada dolaşıyorlardı. Sadece Konya’dan değil diğer Anadolu şehirlerinden bu adamlar ne istedi. Bugün geriye dönüp baktığımızda bunu görüyoruz. Siz o dönem burada üvey evlat muamelesi gördünüz, sizler kendilerini öz evlat olarak görenler tarafından kıskanıldınız. Sizler ucuz krediler alıp, batırıp hesap vermeyenlerden olmadınız. Sizin suçunuz her sabah Bismillah diyerek iş yerinizin kapısını açmak, her akşam Elhamdülillah deyip o kapıyı o şekilde kapatmaktı. Hani şimdi komisyon raporları falan geliyor ya, şahsım için şunu söylüyor. Konuşmalarında, ‘Allah yardımcınız olsun’ dedi, konuşmalarında ‘Ya Allah, Bismillah’ dedi.

Bunları benim için suç lahiyasına yazıyorlar. Kimler, artık anlıyorsunuz. Şimdi ben bir kere daha diyorum Elhamdülillah. Yeter ki bizim suç layihamız bunlarla dolu olsun. Bütün imkansızlıkları rağmen siz burada ürettiniz. Yoksullara ekmek kapıları açtınız, işte onları rahatsız eden bu oldu. Kanaat onları rahatsız etti, azminiz, kararlılığınız onları rahatsız etti. Ve şimdi yatırımlar alabildiğine gidiyor. Her geçen gün Konya daha iyiye gidiyor. Türkiye’de ilk defa 3. şehir olarak Konya hızlı trenle tanıştı. Havaalanımız yetişmiyor. Yeni terminal binasını da yapıyoruz. Yüsek Bilim Sanat Merkezi vücut buluyor. İnşallah şimdi yavaş yavaş çevre yolunu da çözme suretiyle bu sorunu da halledeceğiz. Onlar zerre kadar Konya’yı umursamadılar biz baş tacı ettik. Burada gönüller sultanı var ve O’nun olduğu yere bu hizmetler az bile” şeklinde konuştu.

“28 ŞUBAT’IN FATURASI ÇOK AĞIR OLDU” 2000-2001 krizlerinin sadece o yılların krizleri olmadığını ifade eden Başbakan Erdoğan, “Bu krizler 28 Şubat’ta başlatılan cadı avının sonucuydu. 28 Şubat’ın faturası sadece ekonomide 100 milyar ile 250 milyar lira arasında oldu. Yüksek faizle, ağır borç yüküyle bedel ödedik. Biz görevi devraldığımızda işte böyle bir Türkiye vardı. Merkez Bankası’nın döviz rezervi 27,5 milyar dolardan 119 milyar dolara çıktı. İşçi, memur, bunların zorunlu tasarruf adı altında kaynağında parasını kestin. Bugünün rakamıyla 13,5 milyar lira. Bunu da biz ödedik. Konut edindirme yardımı dediler, işçiden memurdan kestiler. 3,5 milyar liraydı bunu da ödedik. Şimdi IMF bizden istiyor. Teknik görüşmeleri yapıyoruz, kendilerine 5 milyar dolar borç vereceğiz. Ana muhalefet bunu da kıskanıyor. Yap senin de olsun. Sizler tarih boyunca bu ülkeye kazandırmadınız, kaybettirdiniz. Demokrasiden asla taviz vermeyeceğiz, yere sağlam basacağız. Biz Konya’mızı artık yüksek teknoloji ile de buluşmaya hazırlıyoruz. Konya ciddi bir çekim alanı haline gelmiş olacak. Aynı şekilde turizmde de bu patlamayı Konya yapacak. İçimize kapanmayacağız, etrafımıza duvarlar örmeyeceğiz. Aktif dış politikamızı da aynen sürdüreceğiz. 36 milyar dolardan ihracatı devraldık. Şu anda 150 milyar dolara ulaşmış durumdayız. Şimdi bize sık sık şu eleştiriyi getiriyorlar; Sizin Filistin’le, Suriye ile, Afganistan’la, Myanmar ile neden bu kadar ilgileniyorsunuz diyorlar. Evet ilgileniyoruz, çünkü biz Hz. Mevlana’nın torunlarıyız. Zulüm karşısında, zalim karşısında dimdik duran Hz. Mevlana’nın torunlarıyız. Biz Osmanlı’nın torunlarıyız onun için ilgileniyoruz. Açe depremine gittiğimizde Açeliler bize söylemişlerdi. Sultan Abdulhamid adına hutbe iradı. Böyle bir ecdadın torunu olacaksın ve gitmeyeceksin. Selçuklu hükümdarı Kılıçaslan haçlı orduları karşısında mücadele vermişse biz de bize ne Gazze’den diyemeyiz. Türkiye’yi istikrarla büyütmeye devam edeceğiz. Büyük bir devletin büyük bir ecdadın torunlarına yaraşan neyse biz onu yaptık. Bu inançla 2023 hedeflerini tutturacak, ardından 2071 hedeflerinin taşlarını koymaya başlayacağız. Bizi eleştiriyorlar bütçe görüşmelerinde. Kardeşim biz kendimize hedef koyduk. 60 kişiye az önce ödüllerini verdik. Bu kardeşlerimiz 10 yıl, 20 yıl önce neredeydiler, şimdi neredeler” diye konuştu.

Konuşmanın ardından KTO Başkanı Selçuk Öztürk, KSO Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil ve KTB Başkanı Muhammet Uğur Kaleli Başbakan Erdoğan’a ödül verdi.

Konya Ticaret Odası (KTO), Konya Sanayi Odası (KSO), Vergi Dairesi Başkanlığı, SGK İl Müdürlüğü ve Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından düzenlenen “Konya Ekonomi Ödülleri 2012” Dedeman Otel’de gerçekleştirildi.

Törene, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, AK Parti Konya Milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, KTO Başkanı Selçuk Öztürk, KTB Başkanı Muhammet Uğur Kaleli, KSO Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, iş adamları, daire müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Törende konuşan KTO Başkanı Selçuk Öztürk, “Ülkemiz son 10 yılda ekonomik ve siyasi çok büyük başarılar elde etti. Bu başarının mimarı sayın Başbakanımız başta olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Sayın Başbakanım sizin koyduğunuz 2023 hedefleri bizleri heyecanlandırırken, Konya da kendi hedeflerini oluşturdu” dedi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ise, “Bir Şeb-i Arus bereketi daha yaşıyoruz. Dün, çeşitli açılışlar yapıldı. Hamdolsun son dönemde ülkemizin yükselişine paralel olarak şehirlerimiz de yükseliyor. Bu sabah Konya ile Kerkük kardeş şehir oldu. Sayın Başbakanımıza Konyalılar adına minnetlerimi ifade etmek istiyorum” dedi.

Daha sonra KTB ve KTO’da 40. yılını dolduran firmalar, KSO’da 35. yılını dolduran firmalar, 2011 en çok tescil yapan firmalar, İSO İlk 500’e firmalar, İSO İkinci 500’e giren firmalar, Gelir Vergisi, Kurumlar Vergisi, ihracat ve en çok istihdam oluşturan firmalar kategorisinde firmalara ödülleri verildi.

Son olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gelir Vergisi’nde birinci olan Ali Akkanat, ihracatta birinci olan Eti Alüminyum A.Ş, istihdamda birinci olan Konya Şeker A.Ş, İSO ilk 500’de Konya’dan birinci olan Konya Şeker A.Ş. ve tescilde birinci olan Türsa Tarım Ürünleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’ne ödüllerini verdi .
Kaynak: İHA