Sağlık Kontrolleri Tamamlanan Kaçakların İfade Alma İşlemleri Sürüyor

Kemer ilçesi Çamyuva beldesindeki bir koyda kendilerini yurt dışına götürecek tekneyi beklerken yakalanan 87 kaçağın ifade alma işlemleri sürüyor.

Kemer Belediyesi Kültür Salonu'nda geceyi geçiren Filistin, Afganistan, Myanmar ve Suriye'den kaçak yollarla Türkiye'ye giriş yapan 15'i kadın, 26'sı çocuk, 87 kişinin sabah başlayan ifade alma işlemleri sürüyor.

Kültür Merkezine getirilen bir doktor yardımıyla sağlık kontrolleri tamamlanan kaçaklar, günler sonra sıcak yemekle buluştu. Sabah kahvaltısı ve öğle yemekleri jandarma tarafından sağlanan kaçaklardan çocuklara da süt verildi.

Jandarma ekipleri ayrıca çocuklara çeşitli oyuncaklar ve ay-yıldız bulunan balonlar dağıttı.

Kişi başı 4 bin avro karşılığında tekneyle İtalya'ya götürülmek üzere kaçakçılarla anlaştıkları öğrenilen kaçakların, ülkelerinden ayrı kaldıkları süre içinde beraberlerinde getirdikleri gıdanın tükendiği, bu nedenle 2 günden bu yana bekledikleri ormanlık alanda hurma yiyerek besin ihtiyaçlarını karşıladıkları öğrenildi.

Kaçakların ifadelerinde, çocuklarına daha iyi bir gelecek sağlamak için yola çıktıklarını, ülkelerindeki karışıklık nedeniyle çocuklarının güvenliğini sağlayamadıkları için kaçmayı planladıklarını söyledikleri kaydedildi.

Kaçakların ifadelerinin bugün tamamlanmasının ardından yarın sınır dışı edilmelerinin planlandığı bildirildi.

Muhabir: Sefa Karacan

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
Kaynak: AA