Bozüyük Belediye Başkan Vekili Tunç Açıklama Yaptı

Bozüyük Belediye Başkan Vekili Mehmet Doğan Tunç, ''Belediye'de incelemeler yaptık ve değişik belgelere ulaştık. Bu belgeler hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunacağız'' dedi.

Tunç, Belediye Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında, dün itibariyle Kaymakamlık tarafından Ahmet Berberoğlu'nun görevden alınmasıyla görevin kendisine tebliğ edildiğini ve görevine başladığını söyledi.

Belediye'de bazı incelemeler yaptıklarını ve değişik belgelere ulaştıklarını savunan Tunç, şunları kaydetti:

''Belgeler hakkında yarın itibariyle Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunacağız. Başkanın odasında bulunan bazı elektronik cihazlar, danışman sıfatıyla başkanın görevlendirdiği fakat hiçbir niteliği olmayan, belediyedeki her türlü dosya ve gizli evraka ulaşabilen Fevzi B'nin odasında da çok önemli evraklar bulduk. Burada yanlışlıkların en başında hiçbir yetkisi olmayan bir arkadaşın burada en yetkili kişi olarak getirilmesi ve bu arkadaşın belediye meclis üyesi olan bütün arkadaşlarımız hakkında fişleme dosyaları toplamasıdır. Bu dosyalar yarın itibariyle Cumhuriyet Başsavcılığı'na verilecektir. Tabi bu arkadaşın burada ne sıfatla görevlendirildiğini ve hangi makamda olduğunu kimse bilmiyor. Başkanın kaşesini kullanabilecek düzeyde birisidir. Bu güçle kendini Bozüyük'te her türlü imkana sahip olarak görmüştür. Bozüyük halkı ve belediye meclis üyeleri arkadaşlarımıza değişik işlemler yapmak ve tehdit yoluyla kendisini göstermeye çalışmıştır.''

Tunç, Fevzi B. hakkında daha önce Cumhuriyet Başsavcılığı'na şikayette bulunduklarını belirterek, şöyle devam etti:

''Bu şikayet dilekçemizden sonra bu kişi daha farklı girişimlerde bulunarak başkanın odasının yan tarafındaki odasında her türlü evrak ve bilgi toplamaya başlamıştır. Bu arkadaş kimdir, nedir, belediyede kadrosu yoktur, kime hizmet eder, bunların hepsi bir soru işaretidir. Basın mensuplarına da yanıltıcı bilgiler vererek Bozüyük gündemini karıştırmaya büyük gayretler sarf etmiş birisidir. Tabi sonunda bütün gerçekler ortaya çıkacaktır.''

Basın toplantısının ardından başkan danışmanı Fevzi B'nin odasına giden Tunç, Fevzi B. tarafından AK Partili belediye meclis üyeleri, AK Parti ilçe Başkanı ve partililer ile ilgili hazırlandığı iddia edilen belgeleri ve çekmecesinde bulunan Ahmet Berberoğlu'na ait imza kaşelerini basın mensuplarına gösterdi.

Bozüyük İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı olay yeri inceleme ekiplerince, Ahmet Berberoğlu'nun odasında yapılan incelemede elektronik cihazlar ile bazı belgelerin ve fotoğrafların alındığını öne süren Tunç, cihazların ''Frekans karıştırıcı jammer ve ses kesici cihazlar'' olduğunun iddia edildiğini ve emniyette incelendiğini sözlerine ekledi.

İçişleri Bakanlığı'nca hakkında soruşturma başlatılan ve AK Parti üyeliği askıya alınarak partinin Merkez Disiplin Kurulu'na sevk edilen Berberoğlu, dün görevinden alınmıştı.

Muhabir: Barış Eren - Muhsin Arslan

Yayıncı: Mürsel Çetin
Kaynak: AA