Türkmenistan Turizm Bakanı Taganov, Vali Altıparmak'ı Ziyaret Etti

Türkmenistan Turizm Bakanı Palvan Taganov, Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Turgut Gür ile Antalya Valisi Ahmet Altıparmak'ı ziyaret etti.

Valilik makamındaki ziyarette konuşan Vali Altıparmak, Türkmenistan'ın kardeş ülke olduğunu belirterek, ''Türkmenistan bizim için herhangi bir ülke değildir. Kendimizden bir parçadır. Oranın zenginliği bizim zenginliğimiz, bizim zenginliğimiz de oranın zenginliğidir'' dedi.

Türkmenistan'ın ekonomi, turizm ve beşeri zenginlik anlamında başarılı olmalarını istediklerini ifade eden Altıparmak, özellikle turizm eğitimi konusunda gereken desteği vermeye hazır olduklarını bildirdi. Altıparmak, Bakan Taganov'a 2016 Antalya EXPO'da Türkmenistan'ın bahçesini görmek istediklerini kaydetti.

Türkmenistan Turizm Bakanı Palvan Taganov ise son 10 yılda ülkelerinde önemli gelişmeler olduğunu belirterek, Türk turizmcilerin önemli işler yaptıklarını, ülkelerindeki turizmin gelişmesi için Antalya'yı model alarak işbirliği yapmak istediklerini söyledi.

Ziyaretin ardından Vali Altıparmak, kendisine hediye edilen Türkmen kıyafetlerini giyerek konuklarıyla birlikte fotoğraf çektirdi.

Muhabir: Volkan Poliçe

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
Kaynak: AA