Türk Müteahhitlerinin Kazakistan’a Yatırımları Devam Ediyor

Türk müteahhitlerinin Kazakistan’a olan yatırımları hız kesmeden devam ediyor.

Ülkede uzun zamandır faaliyet gösteren ve birbirinden başarılı işlere imza atan Ata Stroy bu başarılarına bir yenisini daha ekledi. Ata Stroy tarafından Almatı’da inşa edile spor kompleksi ve sağlık merkezi göz dolduruyor. 3 bin 200 metrekare kapalı alanda yapılan spor komplesinde ayrıca yarı olimpik yüzme havuzu, aerobik, yoga ve fitnes salonları mevcut. Spor kompleksinin ve sağlık merkezinin açılışı Almatı Valisi Ahmetcan Yesimov tarafından yapıldı.
Açılışta konuşma yapan Yesimov, Kazakistan’ın 2017 Universiad Oyunlarına ev sahipliği yapacağına dikkat çekerek, bu kompleksin büyük işler yapacağına vurgu yaptı. Gençleri kötü alışkanlıklardan korumak için sporun büyük önem arz ettiğini ifade eden Ahmetcan Yesimov, Ata Stroy’a teşekkür etti.
Cihan Haber Ajansı’na(Cihan) konuşan Ata Story Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ataner Demirel, açılan spor kompleksinin ve sağlık merkezinin özellikle 2017’de Kazakistan’da yapılacak Universiad oyunlarında büyük hizmet edeceğini ifade etti.

Firma olarak çok büyük bir başarıya imza attıklarının altını çizen Demirel, spor kompleksinin ve sağlık merkezinin 6 ay gibi rekor bir sürede açılışını yaptıklarının altını çizdi.
Merkezin Kazakistan’ın bağımsızlık günü için bir hediye olduğunu ifade eden Ataner Demirel, spor merkezinde yapılan yarı olimpik yüzme havuzunun uluslar arası müsabakalara hizmet verecek kapasitede olduğunu söyledi.