Vatso, Garanti Bankası İle Kredi Protokolü İmzaladı

Van Ticaret ve Sanayi Odası , Garanti Bankası Van Şubesi ile kredi protokolü imzaladı.

VATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ayhan Fidan ile Garanti Bankası Van Şube Müdür Yardımcıları Sait Gürcan ve Özgür Gökırmak tarafından imzalanan protokolle, VATSO üyelerine düşük faizli, uzun vadeli kredi temini sağlanacak.

Kredi imkanından yararlanmak isteyen üyelerin taleplerini alan VATSO, bu talepleri yazı ile bankaya bildirecek. Kredilerden iflas etmemiş, konkordato ilan etmemiş, tasfiyeye girmemiş, devlet ihalelerinden yasaklı olmayan ve ticari açıdan faal durumda olan üyeler yararlanabilecek.

İmzaladıkları kredi protokolü ile ilgiliaçıklama yapan Fidan, bankaların üyenin ödeme gücü, moralitesi, borçlu ve kefilleri için takyidat bilgilerinin kontrol edilmesi, istihbaratının yapılması ve verilecek teminatlarının incelenmesinin ardından, uygun görülmesi halinde kredi tahsisinin yapılacağını açıkladı.

Kredi talebi kabul edilen oda üyelerine, uygun vadelerde, nakdi ve gayri nakdi ticari kredilerin kullandırılacağını söyleyen Fidan, ''Uygun vadelerde ve nakit akışına uygun ödeme planlı kadın girişimcilere yönelik 60 aya kadar vadeli, ticari kredilerle yeni iş sahiplerine yönelik ise 50 bin liraya kadar, 6 aya varan geri ödemesiz ve 36 aya kadar vadeli ticari kredi verilecek'' dedi.

Muhabir: Özkan Bilgin / Sıtkı Yıldız

Yayıncı: Berin Arslan Çetin
Kaynak: AA