Özel Sanko Liseleri Buluş Şenliğinden Ödülle Döndü

Özel Sanko Fen ve Teknoloji Lisesi ile Sanko Koleji öğrencileri, 15’incisi düzenlenen İstanbul Buluş Şenliği'nde yaptıkları proje ile, jüri özel ödülü almaya hak kazandı.

Özel Sanko Liseleri Buluş Şenliğinden Ödülle Döndü
Türkiye genelinden 33 okulun katıldığı proje yarışmasında, katılımcılardan 'ruloyu havada çöz' temalı bir aygıt tasarlanması istendi. Tasarlanan aygıtla bir tuvalet kağıdı rulosunu uzağa fırlatan ve havada konfeti gibi çözülüp uzun ve tek parça bir kağıt şeridi oluşturabilecek bir düzenek oluşturuldu. İstanbul Teknik Üniversitesi Taşkışla Kampüsü'nde yapılan yarışmada, Özel Sanko Liseleri'ni, öğretmenleri Fatih Mehmet Günaydın, Hasan Gökhan Aslan ve İbrahim Halil Yılmaz rehberliğinde; Yusuf Mert Gezer, Furkan Bozkurt, Mehmet Muhittin Akgün ve Enes Karacan temsil etti.

Özel Sanko Okulları Genel Müdürü Murat Köylüoğlu, uyguladıkları programlara yenilerini de ekleyerek oluşturdukları Sanko Eğitim Programı (SEP) kapsamında, öğrencilerinin hangi teknolojinin ne işe yaradığını, neyi nerede kullanabileceklerini daha iyi gördüklerini söyledi.

Köylüoğlu, 'Özellikle Fen ve Teknoloji Lisesi'nde teorik eğitimin yanı sıra, sunduğumuz pratik eğitim imkanlarıyla öğrencide üretme fikri oluşturarak geleceğin bilim insanlarını yetiştirmekteyiz ' dedi

Sanko Koleji öğrencilerine de aynı imkanların sunulduğunun altını çizen Köylüoğlu, buluş şenliği projesinde emek veren öğretmen ve öğrencilerini kutladı.

Bu arada, jüri özel ödülüne değer görülen proje için öğrencilere plaket verildi.

Kaynak: İHA