Monti: İtalyanlar Yeterince Olgundur Bu Seçim Vaatlerine Kanmazlar

İtalya Başbakanı Mario Monti, eski başbakan Silvio Berlusconi’nin seçimlere yeniden aday olacağını açıklamasının ardından bugün Norveç’in başkenti Oslo’dan cevap verdi.

Monti, İtalyan halkının yeterince olgun ve ülkenin içinde bulunduğu problemlerin farkında olduğunu kaydederek seçim vaatlerine kanmayacaklarını belirtti.

17 veya 24 Şubat’ta yapılması öngörülen seçimlere ilişkin soruya yönelik İtalya hakkında en iyisini istediğini belirten Monti, "Eminim ki göreve kim gelirse gelsin İtalya’nın kalkınması için elinden gelenin en iyisini yapacaktır.” dedi.

İstifa edip etmeyeceği merak edilen Monti, şu an için önünde yapması gereken işler olduğunu ifade ederek tamamen bu işlere odaklandığının altını çizdi.Monti, haftasonunda seçimlerde aday olacağını açıklayan eski başbakan Silvio Berlusconi'yi kastederek, "Artık çocuklar bile bu tür seçim vaatlerine kanmıyor. Çünkü onlar da içinde bulunulan sıkıntıları çok iyi biliyor." dedi.

Monti, halkın en iyi seçimi yapacağına inandığını kaydetti.

Öte yandan geçen hafta Özgürlükçü Demokratik Halk Partisi’nin hükümetten desteğini çektiğini açıklaması, akabinde Başbakan Mario Monti’nin istifa edeceği haberi ve haftasonunda eski Başbakan Silvio Berlusconi’nin de geri döneceğini açıklamasıyla haftanın açılış gününde İtalya Borsası’nda yüzde 2,2'lik bir düşüş yaşandı. Bununla ilgili de değerlendirmede bulunan Monti, “Piyasaları dramatize etmeyin.” dedi.