Bornova Novipazar’la Kardeş Oldu

Bornova Belediyesi, Sırbistan’ın Novipazar kenti ile kardeş şehir protokolü imzaladı.

Bornova Novipazar’la Kardeş Oldu
Novipazar’dan gelen heyeti önce makamında kabul eden Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır daha sonra İzmir Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin Balçova Termal Otel’de düzenlediği Dostluk ve Dayanışma Gecesi’nde Novipazar Belediye Başkanı Dr. Meho Mahmodoviç ile kardeş kent protokolünü imzaladı İzmir Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin Balçova Termal Otel Kardelen Salon’da düzenlediği Dostluk ve Dayanışma Gecesi’ne CHP Genel Sekreteri İstanbul Milletvekili Bihlun Tamaylıgil, CHP Parti Meclisi Üyesi İzmir Milletvekili Prof. Dr. Birgül Ayman Güler, CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Mutlu Akpınar, Novipazar Belediye Başkanı Dr. Meho Mahmodoviç, Novipazar Belediye Başkan Yardımcısı Faruk Suljeviç, Novipazar Belediye Meclis Başkanı Fuat Baçiçanin, Bosna Hersek İstanbul Başkonsolosu Hrvoje Kanta, Sırbistan Konsolosu Miroslav Prcoviç, Bosna Hersek Fahri Konsolosu Kemal Baysak, Sırbistan Fahri Konsolosu Metin Akdurak, İzmir Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Abdullah Gül, İzmir Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği önceki dönem Başkanı ve Bornova Belediye Meclis Üyesi Şenay Biçer, Sancak Dostları Platformu Kurucu Başkanı Salih Akgül, Batı Trakya Türkleri Yardımlaşma Derneği Başkanı Aydın Özcan, Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu önceki dönem başkanı Cemal Şenel, Aydın Yenipazar Belediye Başkanı Yüsran Erden ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bornova Belediyesi ile Novipazar Belediyesi arasında kardeş kent olunması amacıyla karşılıklı olarak alınan meclis kararlarının ardından, iki kentin yöneticileri Bornova’da buluştu. Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, Novipazar Belediye Başkanı Dr. Meho Mahmodoviç’i makamında ağırladı. Ziyaretin anısına Dr. Mahmodoviç’e plaket takdim eden Başkan Sındır, Novipazar’lı heyetle Evka-4 Şahin Tepesi Restoran’da akşam yemeğinde buluştu.

İki kent arasındaki kandeş kent protokolü ise İzmir Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin Balçova Termal Otel Kardelen salonda düzenlediği Dostluk ve Dayanışma Gecesi’nde imzalandı. Boşnak sanatçılar Rizo Cankoviç ve Hayran Çekiç’in müzikleriyle renk kattığı gecede dostluk mesajları verildi, halaylar çekildi.

KARDEŞLİK HAKİM OLSUN CHP Genel Sekreteri, İstanbul Milletvekili Bihlun Tamaylıgil, “hem bölgemizde hem Balkanlar’da hem de Türkiye’de barışın, kardeşliğin, bağımsızlığın, insan haklarının hakim olmasını diliyoruz. Novipazar ve Bornova Belediyesi bu kardeşlik anlaşmasıyla çok güzel bağlar kuruluyor. Belki biz buraya geldik ama kalbimiz Balkan topraklarındaki kardeşlerimizle birlikte atıyor” dedi.

Acıları yaşadıklarını ve ders aldıklarını belirten Tamaylıgil, “Bunların tekrar yaşanmaması için elimizden ne geliyorsa yapacağız. Çünkü biz vatanımızı, toprağımızı seviyoruz” dedi.

RESMİYETE DÖKTÜK Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, geçen 3.5 yıl içinde Balkanlar’ın bütün ülkelerinden ve Anadolu’nun çeşitli kentleriyle kardeş şehir ilişkileri geliştirdiklerini belirterek, “Sırbistan’ın Novipazar kentiyle kardeş kent olmaktan da onur duyuyoruz” dedi.

Novipazar’la bugüne kadar çok işi ilişkiler geliştirdiklerini protokolle sadece bunu resmiyete döktüklerini belirten Başkan Sındır, “Bu protokol umarım yüzyıllardır varolan kardeşliğimizi daha da pekiştirir” dedi.

YATIRIMCILARI BEKLİYORUZ Novipazar Belediye Başkanı Dr. Meho Mahmodoviç ise imzaladıkları kardeş kent protokolünün kendileri için büyük önem taşıdığını belirterek, “Bizim Bornova ile Türkiye ile derin dostluklarımız var. Bundan sonra bunları daha da geliştireceğimize inanıyorum. Ancak Novipazar sosyal ve kültürel ilişkiler kadar ticari ve ekonomik ilişkilere de açık bir ülke. Bu protokolden sonra ticari ilişkilerimizin daha da gelişeceğine inanıyorum ve Türk yatırımcıları Novipazar’a bekliyorum” dedi.

Kaynak: İHA