CHP, Bakan Yıldız'ın o iddiasına çok kızdı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, CHP tarafından hakkında verilen gensoru önergesini 'mesnetsiz' olarak nitelendirirken, 'Ben biliyorum ki CHP'nin içerisinde gensoru teklif edildiğinde imza atmayan arkadaşlarımız var' dedi. CHP sert tepki gösterdi.

CHP, Bakan Yıldız'ın o iddiasına çok kızdı
Meclis Genel Kurulu'nda, CHP'nin, “devlet eliyle yapılması gereken bor tuzlarının aranması ve işletilmesi işlerini ihale ile özel şirketlere yaptırdığı ve bu ihalelere kamu ihalelerine katılması yasaklı kişilerin katılmasına izin verdiği” iddiasıyla hakkında verdiği gensoru önergesi üzerinde konuşan Enerji Bakanı, şöyle dedi:
“Eti Maden işletmeleri tarafından yasaklı hiçbir firma şu ana kadar hiçbir ihaleye alınmamıştır. Deniyor ki bu şirketle alakalı bazı yetkililer hakkında açılan kamu davası var mıdır? Evet kamu davası açılmıştır.

Bilgisizlikten veya kasıttan dolayı bir yanlışlık var. Haklarında kamu davası açılan ve mahkemelerce hüküm verilen şirket yetkilileri şirketin ortağı değildir.”

-“MESNETSİZ BİR GENSORU VERMEK YERİNE CUMHURİYET SAVCILIĞINA GİDERDİM”-

“Bu şirket şu anda hala yasaklı değil” diyen Yıldız, “Ben sizin yerinizde olsam bu kadar mesnetsiz bir gensoru vermek yerine Cumhuriyet savcılığına giderdim. Ben sizi bir şeye davet ediyorum. Eğer bu firmanın yasaklı olduğunu çok güvendiğiniz belgelerle tevsik edebiliyorsanız ben o ihaleyle alakalı durdurmasını alacağım” diye konuştu.

Enerji Bakanı'nın, “Ben biliyorum ki CHP'nin içerisinde gensoru teklif edildiğinde imza atmayan arkadaşlarımız var” sözüne ise CHP milletvekilleri tepki gösterdi. Bakan Yıldız da, “Siz orta sahada birine omuz atarsınız, seyirci derki acaba bu faul muydu, değil miydi? Ama penaltılık faul yaparsanız onu kimse affetmez. Siz böyle bir hataya düşmüş durumdasınız.

Hepimiz bütün işlemlerimizle yaptıklarımızın bedelini dünyada ve ahrette ödeyeceğiz” diyerek konuşmasını sürdürdü.

-“O İSMİ AÇIKLA”-

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi de, “Önergeye bazı CHP'li milletvekillerinin doğru bulmadığı gerekçesiyle imza atmadığını ifade etmiştir. Bu tamamen gerçek dışı bir iddiadır. O ismi açıklamaya davet ediyorum. Üstü kapalı konuşup çamur atıp yerine oturmak yok” diyerek tepki gösterdi.

Tekrar kürsüye gelen Enerji Bakanı da, “Gidin Cumhuriyet başsavcılığına bu firmanın yasaklı olduğuna dair itirazınızı yapın” diye konuştu.

Görüşmelerin ardından CHP'nin, “devlet eliyle yapılması gereken bor tuzlarının aranması ve işletilmesi işlerini ihale ile özel şirketlere yaptırdığı ve bu ihalelere kamu ihalelerine katılması yasaklı kişilerin katılmasına izin verdiği” iddiasıyla Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız hakkında verdiği gensoru önergesi reddedildi.

Gensoru önergesinin reddedilmesinin ardından Meclis Başkanvekili Güldal Mumcu, 4 Aralık Salı günü saat 15.00'te toplanmak üzere birleşimi kapattı.