Boyabat’ta Toki Konutları Anketi Yapıldı

Boyabat Belediyesi, ilçede TOKİ konutlarının yapılması için anket yaptırdı.

Anket sonuçlarını bekleyen belediye, talebin yüksek çıkması halinde ilçeye konutların yapılması için TOKİ yetkilileri masaya oturacak. Boyabat’ta toplu konut talebinin belirlenmesi amacıyla ilçede anket yaptırdıklarını belirten Belediye Başkanı Mehmet Ermiş, halkın talebi doğrultusunda TOKİ yetkilileri ile görüşeceklerini söyledi.

Anket sonuçlarının olumlu çıkması halinde konut için düşünülen arsanın hazır olduğunu ifade eden Ermiş, vatandaşın talebi ile konut projesinin hemen hayata geçirileceğini kaydetti.

Ermiş, “Boyabat’ın geleceği açısından çok önemli olan ve binlerce aileyi ev sahibi yapan TOKİ’nin ilçemizde de konut yapması bizleri memnun edecektir. Proje ile ilçemize depreme dayanıklı, düzenli, kaloriferli, araç ve çocuk park alanlarıyla modern yaşam koşullarına uygun gerçekleştirdiği, alt gelir grubu ve sosyal konutlar kazandırılmış olacak. Toplu konut talebinin belirlenmesine yönelik yapılan anket çalışmasında sona gelindi” dedi.

Belediye, TOKİ konutları için Esentepe Mahallesi’nde bulunan 588 ada ve 7. parselde yer alan hazineye ait 300 dönümlük arsa üzerinde çalışma yapıyor. Arsanın aynı zamanda Öğretmen Lisesi’ne de yakın olması, konutlara olan talebi daha da arttıracağı tahmin ediliyor.

Belediyenin yaptırdığı anket çalışması halk tarafından da memnuniyetle karşılandı. Türkiye’nin dört bir yanına konut tapan TOKİ’nin Boyabat’ta da konut yapmasını isteyen vatandaşlar, konutların çok rahatlıkla alıcı bulacağını söyledi.

Vatandaşlar, yıllardan beri devam eden talebin nihayet uygulamaya alınmış olmasından memnun kaldı .
Kaynak: İHA