Prof. Öztürk: Rekabet Gücü Olmayan Kobi'ler Ayakta Kalamaz

Marmara ve Boğaziçi Üniversitelerinde ekonomi dersleri veren Prof. Dr. İbrahim Öztürk, KOBİ'lerin kendilerini sürekli yenilemesi gerektiğini söyledi.

Prof. Öztürk: Rekabet Gücü Olmayan Kobi'ler Ayakta Kalamaz
Öztürk, rekabet gücü olmayan KOBİ'nin ayakta kalamayacağını kaydetti.

Aksaray Girişimci iş Adamaları Derneği (AGİAD)'nin düzenlediği konferansa Aksaray Üniversitesi Rektörü Mustafa Acar ile çok sayıda davetli katıldı.

Renkli bir de açılış sunumu yapan Rektör Acar, davetlilere hoş dakikalar yaşattı. İbrahim Öztürk’ün yazarı olduğu Zaman Gazetesi 25 yılı pastasını, AGİAD Başkanı Reha Güven, Aksaray Üniversitesi Rektörü Mustafa Acar ve Prof. Dr. İbrahim Öztürk birlikte kesti.Marmara ve Boğaziçi Üniversitelerinde ekonomi dersleri veren Prof. Dr. İbrahim Öztürk, konferansta yaptığı konuşmada KOBİ’lerin kendilerini sürekli yenilemesi gerektiğini söyledi.

Öztürk, rekabet gücü olmayan KOBİ'nin ayakta kalamayacağını kaydetti.

'Değişen Türkiye ekonomisinin fırsatları ve tehditleri' konulu seminerde konuşan Öztürk, ülkenin geleceği açısından KOBİ'lerin büyük önem taşıdığını söyledi.

Küreselleşen dünyada rekabet edebilmek için KOBİ'lerin kendisini sürekli yenilemesi, yeni, farklı ürünlerle piyasada yer alması gerektiğinin altını çizen Öztürk, "Bu gün KOBİ'ler büyük bir öneme sahip. Çünkü yatırım ve istihdamın büyük çoğunluğunu KOBİ'ler sağlıyor. Rekabet edebilen, yeniliğe açık, kendini geliştirebilen KOBİ'ler ancak ayakta kalabilecek." dedi.

AGİAD Başkanı Reha Güven'de işadamlarına yönelik bilgilendirmelerin faydasına inandıklarını dile getirerek, bu tür seminerleri düzenlemeye devam edeceklerini söyledi.

Güven, ayrıca genç işadamların eğitilmesi konusunda bu konferansın büyük önemi olduğunu sözlerine ekledi. Salonu dolduran davetlilerin ilgi ile dinledikleri konferans soru cevap bölümünün ardından plaket takdimi ile Son buldu.