Burhan Kuzu: Silahını gösterdi 'Hadi sık' dedim

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, MHP’li bir vekilin komisyonda kendisine silah gösterdiğini ifade ederek “Milletvekili ceketinin içinden bana silahını gösterdi, 'Hadi sık' dedim..” diye konuştu.

Burhan Kuzu: Silahını gösterdi 'Hadi sık' dedim
Habertürk ekranlarında yayınlanan “Açık ve Net” programına konuk olan Anayasa Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Burhan Kuzu yeni anayasa çalışmaları ve başkanlık sistemine dair çarpıcı açıklamalarda bulundu .

Zafer Arapkirli 'nin sunduğu programa Burhan Kuzu 'nun Anayasa Komisyonu 'nda MHP 'li bir vekille yaşadığı tartışmayı anlattığı anlar damgasını vurdu. Anayasa Komisyonu'nda başına gelen ilginç bir olayı anlatan Burhan Kuzu o olayı şu sözlerle anlattı:

Anayasa Komisyonu'ndaki çalışmalarda işleyiş önergeler ile sekteye uğratılmak istendi. Meslektaşım olan Oya Araslı beni yumrukladı. Bir başka milletvekili de geldi bana ceketinin içinden silah gösterdi. 'Hadi sık' dedim. Muhalefet çıksın bizi konuşturmadı desin 'Allah çarpar onu '

BAŞKANLIK GELMEZSE TÜRKİYE SÜRÜNÜR!


Başkanlık sisteminin Türkiye 'de uygulanması gerektiğini kaydeden Kuzu “Önümüzdeki süreçte halk Cumhurbaşkanını seçti mi zaten yarı başkanlık sistemine geçmiş demektir. Ancak demek istediğim başkanlık sistemidir. Türkiye başkanlık sistemine geçmezse sürünür. Türkiye'deki parlamenter model kokuşmuş bir İngiliz sistemidir. Amerika'nın bulduğu sistem aklın bulunduğu modeldir.” ifadelerini kullandı.

BEYAZ GAZETE