Lüleburgaz'ın Kurtuluşu Törenle Kutlandı

Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 90'ıncı yıl dönümü törenlerle kutlandı.

Lüleburgaz'ın Kurtuluşu Törenle Kutlandı
Tören sabah saat 10.00'da Hükümet Konağı önünde bulunan Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulmasıyla başlandı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından tören Kongre Meydanı'nda devam etti.Lüleburgaz’ın düşman işgalinden kurtuluşunu temsil eden gelin, Türk askeri tarafından temsili olarak kurtarıldı.Öğrenciler tarafından günün anlam ve önemine dair şiirlerin okunması ile süren törende konuşan Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak, Türkiye'nin en önemli değerinin bağımsızlığı ve özgürlüğü olduğunu ifade ederek, "Emperyalist ülkeler eğer bir yerde petrol ya da diğer değerli madenler varsa oraya asker gönderiyor. Eğer başka ticari çıkarları varsa başka yöntemler uyguluyorlar. Onları uluslararası alanda köşeye sıkıştırıyorlar. Onların değerlerini yok ediyorlar. Bizim en önemli değerlerimiz de bağımsızlığımız ve özgürlüğümüz, bayrağımızdır" dedi.

Türkiye'nin bayramları kutlamasını engellemek istediklerimi dile getiren Halebak, "Biz burada birlik beraberlik içindeyiz ve gerekirse özgürlük ve bağımsızlık için yine burada toplanırız” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Lüleburgaz Kaymakamı Cemalettin Yılmaz, Belediye Başkanı Emin Halebak, 65. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa Uzun, Cumhuriyet Başsavcısı Hüsnü Aldemir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hayrettin İnce ve Milli Eğitim eski Bakanlarından Necdet Tekin, spor müsabakalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdi.Tören halk dansları gösterilerinin ardından sona erdi .
Kaynak: İHA