Kırklareli Valisi Yaman Açıklaması

Kırklareli Valisi Mustafa Yaman, büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün sadece milletin değil, bütün insanlığın sevgisini ve saygısını kazanmış eşsiz bir lider olduğunu bildirdi.

Vali Yaman, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 74'üncü yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında, Atatürk'ün, Türk insanına milli ruh ve benlik aşılayarak yeniden ayağa kalkmasını sağladığını belirtti.

Atatürk'ün önderliğinde Anadolu topraklarından yükselen bağımsızlık ve özgürlük meşalesinin dünyadaki birçok topluma örnek olduğunu ifade eden Yaman, şunları kaydetti:

''10 Kasım'lar, artık Atatürk'ün aramızdan ayrılışının anma ve matem günü olmaktan çıkarak, bize bıraktığı eserlerin zenginleştirilmesine ve yeni nesillere daha iyi aktarılmasına vesile olmaktadır. 10 Kasım'ların Atatürk'ün hayatını, mücadelesini, milletimize kazandırdıkları ve kazandırmak istediklerini doğru anlama bakımından önemi büyüktür.

Milletimiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, Kurtuluş Savaşı ile yeniden ve daha güçlü bir şekilde tarih sahnesine çıkmış, bağımsızlığını, milli birlik ve beraberliğini sonsuza kadar yaşatma azim ve kararlılığını tüm dünyaya göstermiştir. Büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk sadece milletimizin değil, bütün insanlığın sevgisini ve saygısını kazanmış eşsiz bir liderdir.''

Muhabir: Özgün Tiran / Cihan Demirci

Yayıncı: Murat Paksoy
Kaynak: AA