Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği'nden Londra'ya Expo Çıkarması

İngiltere’nin başşehri Londra’da düzenlenen World Travel Market (WTM) Londra Turizm Fuarı açıldı.

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği'nden Londra'ya Expo Çıkarması
5-8 Kasım 2012 arasındaki fuarda, 157 yenisiyle birlikte 48 bin katılımcının yer alacağı bildirildi.

Londra temasları kapsamında turizm profesyonelleriyle görüşecek olan Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) de İzmir’in EXPO 2020 adaylığının yanında şehrin köklü tarihi, kültürel ve turistik zenginliklerini de tanıtacak.İzmir Valiliği, İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) ve ETİK işbirliğiyle dünyanın en büyük turizm fuarlarından WTM'de şehri temsil edecek olan ETİK Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet İşler, Başkan yardımcıları Sevda Zorlu, Gökhan Angın, Sadun Alp ve sektörden birçok katılımcıyla Londra’ya adeta çıkarma yaptı. İzmir, tarihinde ilk defa kendisine ait stantla uluslararası bir fuarda yerini aldı. Vali Cahit Kıraç, İZKA Genel Sekreteri Ergüder Can, Tanıtım Dış İilişkiler Koordinatörü Begüm Tatari ve Genel Sekreter Yardımcısı Zeynep Tansuğ’un da aralarında bulunduğu İzmir ekibi, WTM Londra’da faaliyetlerini sürdürüyor.EXPO 2020 VİTRİNİ GÖRÜCÜYE ÇIKIYORDünya çapında trendlerin takip edildiği, önümüzdeki yıllarda turizm sektörünün gideceği yolun belirlendiği önemli bir fuar olan WTM’ye katılımlarının son derece önemli olduğunu belirten ETİK Başkanı İşler, bu yıl 33.'sü düzenlenen fuarın İzmir’in EXPO 2020 adaylık süreci için son derece önemli bir fırsat olduğunu belirtti.

İşler, “İzmir EXPO 2020 adayı bir şehir ve WTM Londra’ya da birçok ülkeden katılım olacak. Bu bakımdan fuar, İzmir’in EXPO 2020 adaylığını dünya kamuoyuna sunmak için önemli bir vitrin. Bu fırsatı İzmir olarak en iyi şekilde değerlendirmek istiyoruz. ETİK olarak hem EXPO 2020 adaylığımızı hem de İzmir’in genel anlamda turizm yönünü tanıtacağız. Deniz, kum, güneş, İzmir’in sahip olduğu tarihi ve kültürel varlıklar, kongre turizmi olanakları ve yaşam şeklini tanıtmayı planlıyoruz.” diye konuştu.

Bu yıl WTM’yi, yüzde 5 artışla 28 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor. TB Berlin’den sonra dünyanın ikinci büyük turizm ve seyahat fuarı olan WTM Londra'yı, çeşitli ülkelerden 3 bin civarında gazetecinin de izleyeceği tahmin ediliyor. Fuara Kültür ve Turizm Bakanlığı bu yıl 966 metrekarelik stantla katılarak Türkiye'yi tanıtıyor. Türkiye standında 63 firma ve kuruluş yer alıyor .