Bakan Yılmaz: Türkiye Avrupa'dan 20 Kat Daha Fazla Büyüyecek

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ''Türkiye bu yıl yüzde 3.2 büyüyecek diye değerlendirmemiz var.

Bakan Yılmaz: Türkiye Avrupa'dan 20 Kat Daha Fazla Büyüyecek
Gelecek yıl bu büyümenin yüzde 4 olacak diyoruz. Avrupa Birliği'nin büyümesi ise 0.2 olacak diyoruz. Yani Avrupa'dan 20 kat daha fazla büyüyoruz.'' dedi.

Çorum Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO)'nın davetlisi olarak kente gelen Bakan Yılmaz, makine ve sanayi alanında faaliyet gösteren firmalara yönelik incelemelerde bulundu. Daha sonra Çorum Valiliği'ni ziyaret eden Yılmaz bura da yaptığı konuşma savunma sanayi alanında Çorum'da potansiyel olduğunu belirtti.

Savunma sanayi alanında incelemelerde bulunulduğunu dile getiren Bakan Yılmaz. ''Savunma sanayinde gerçekten arkadaşlarımızın tespit etmiş olduğu, 5'e yakın bir firma var. Burada yapılacak ilk iş savunma sanayi ile ilgilenen firmaları Ankara'da bir savunma sanayi turu yaptırmak. Bu firmalar aralarında iş birliği nasıl daha artırılabilir, bunun çalışması yapılmalıdır. Savunma sanayine ilgi duyan Çorumlu arkadaşlarımızla el birliği içerisinde inşallah Çorum'u hak ettiği yere getiririz diye düşünüyorum. Çorum'da girişimcilik ruhu var insanlarda girişimci ruhu var bu ruhu taşıdığınız sürece doğru işler yaparsınız.'' dedi.

Avrupa Birliği'nin bu yıl avro bölgesinde küçüldüğüne dikkat çeken İsmet Yılmaz, Türkiye'nin Avrupa'ya oranla 20 kat daha fazla büyüdüğünü dile getirdi. Bakan Yılmaz konuşmasını şöyle tamamladı: ''Türkiye bu yıl yüzde 3.2 büyüyecek diye değerlendirmemiz var. Gelecek yıl bu büyümenin yüzde 4 olacak diyoruz. Avrupa Birliği'nin büyümesi ise 0.2 olacak diyoruz. Yani Avrupa'da 20 kat daha fazla büyüyoruz. Hem bu yıl hem gelecek yıl, zaten 2010 ve 2011'de ise dünyanın en hızlı büyüyen ülkeleri arasındayız. Son yıllarda bu avro bölgesinde olan ülkelerden 20'şer kat daha fazla büyümemize rağmen henüz belirli bir mesafeyi yakalayamadıysak, bu medeniyet yolculuğunda o halde biz iktidarı aldığımız dönemde herhalde Türkiye'yi çok daha geride bırakmışlardı. Biz bunu ileriye taşıdık. En son Türkiye'nin yatırım yapılabilir seviyesine çıkması da rahmetli Özal'dan sonra gelmiş geçmiş hükumetler dahil elde edilen en iyi derecedir. Bundan sonra yurt dışından borç da alsanız kredi de alsanız daha düşük faizle borçlanabileceksiniz. Buda Türkiye'ye yatırım yapılma ihtimalini artıracaktır. ''