Proje Kapsamında Çorum Çeşmeören Yibo'daki Çalışmalar Tamamlandı

Eczacıbaşı Topluluğu'nun yatılı ilköğretim bölge okullarının fiziki şartlarını iyileştirmek amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle yürüttüğü ''Eczacıbaşı Hijyen Projesi'' kapsamında, Çorum Çeşmeören Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'ndaki çalışmalar tamamlandı.

Okulun tesisat altyapısının MEB tarafından onarılmasının ardından yatakhane ve derslik bölümlerindeki temizlik alanları ile yemekhaneyi kapsayan toplam bin 215 metrekarelik alan, Vitra ve Artema ürünleriyle yenilendi. Eczacıbaşı Gönüllüleri de okula bir resim sınıfı armağan etti.

Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Faruk Eczacıbaşı, projenin tamamlanması dolayısıyla okulda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, kurumların artık toplumsal sorumluluk projelerinin yanı sıra kendi iş süreçlerinde çevreye, topluma ve gelecek nesillere yönelik gösterecekleri duyarlılık kadar değer bulacaklarını söyledi.

Çocuklara hak ettikleri duygusal ve fiziksel ortamları sunmanın onlara eğitim vermek kadar öncelikli sorumlulukları olduğunu dile getiren Eczacıbaşı, şöyle konuştu:

''Estetik kaygı ve kalite anlayışı ancak çocukluktan başlayarak elde edilebilir. Yaşamsal öneme sahip mekanların hijyenik koşullara kavuşturulmasını amaçlayan projemiz, günden güne çeşitlendi. 2007 yılında başlayan projemizin bakanlıkça da desteklenmesi bizi ayrıca onurlandırmıştır. Bu destek sayesinde projemiz, çocuklarımızın daha sağlıklı bir geleceğe hazırlanmasında etkin rol oynayacak.''

Vali Sabri Başköy de Eczacıbaşı Topluluğu'nun desteğiyle öğrencilere yepyeni bir okul kazandırıldığını anlatarak, okulun fiziki şartlarıyla eğitim kalitesinin de yükseleceğine inandığını belirtti.

Eczacıbaşı'nın hijyen projesinin Çeşmeören YİBO için komple bir onarıma da vesile olduğunu vurgulayan Vali Başköy, ''Eczacıbaşı'nın hijyen projesi, idare ve arkadaşlarımızın da desteğiyle yepyeni bir okul meydana geldi. Gelecek yıllarda da bu tür projeler devam etsin istiyorum'' dedi.

Konuşmaların ardından ''Atıktan Sanata'' adlı atölye çalışmasına katılan ve öğrencilerin oylarıyla seçilen projelerin sahiplerine hediyeler verildi.

Tören, okulun yenilenen alanlarının gezilmesiyle sona erdi.

Muhabir: Gazi Nogay - Ferhat Barulay / İsmail Çimen

Yayıncı: Orhan Topal
Kaynak: AA