Fotoğraf Sanatçıları Gölyazı'da Sanatsal Anları Ölümsüzleştirdi

Bursa’nın tarihi ve kültürel mekanlarından Gölyazı’da 6. Fotoğraf Şenliği, Türkiye'nin dört bir yanından ve yurtdışından onlarca sanatçının katılımıyla gerçekleşti.

Fotoğraf Sanatçıları Gölyazı'da Sanatsal Anları Ölümsüzleştirdi
Hafta sonu yapılan fotoğraf şenliğine Bursa dışında İstanbul, İzmir, Ankara, Balıkesir gibi şehirler ile Almanya ve Avusturya'dan 100'e yakın sanatçı katıldı.

Gölyazı'da biraraya gelen sanatçılar, köyün tarihi mekanlarında ve göl kenarında sanatsal fotoğraf çektiler. Gölyazı Fotoğraf Grubu Başkanı Ersin Beyhan, "Uluabat Gölü özel çalışma alanımız. Buradaki doğa ve tarihi güzelliklerin yok olmasını istemiyoruz. Bu yüzden duyarlı fotoğrafçıların dikkatini çekmek istedik. Uluabat ve Gölyazıyı tanıtmak amacındayız. Fotoğrafçılar arasında kaynaşmayı birlik ve beraberliği sağlıyoruz. Fotoğraf şenliğini her yıl ilkbaharda ve sonbaharda yapıyoruz. Her yıl geleneksel hale getirdik. Yurtdışından da arkadaşlarımızın katılımı bizi fazlasıyla memnun etti" dedi.

Fotoğraf şenliği kapsamında ilkbaharda yarışma ve sergi düzenleniyor, sonbaharda ise fotoğraf çekim organizasyonu ve sohbet gerçekleştiriliyor .
Kaynak: İHA