Chp İl Başkanı Mavuk: Bu Kasıtlı Bir Soruşturmadır

CHP Balıkesir İl Başkanı Muzaffer Mavuk, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Ayvalık Belediyesi’ne yönelik yapılan operasyon için "Bu kasıtlı bir soruşturmadır.” dedi.

Chp İl Başkanı Mavuk: Bu Kasıtlı Bir Soruşturmadır
Çok sayıda evrak ve dokümanın incelenmek üzere alıkonulduğu ve CHP’li Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen’in de gözaltına alındığı operasyonla ilgili Ayvalık İlçe Emniyet Müdürlüğüne gelerek yetkililerle görüşen Mavuk, çıkışta basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. İl Başkanı Muzaffer Mavuk’un basın açıklaması öncesi polis Ayvalık Belediyesi'nde ve Belediye hizmet binasında yaptıkları aramalarda çok sayıda evrak ve dokümanı incelenmek üzere Ayvalık İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne getirdi. Polislerin getirdikleri evrak ve dokümanlar emniyet müdürlüğüne alındıktan sonra İl Başkanı Mavuk basın açıklaması yaptı. Türközen’in şüphe üzerine emniyette tutulduğunu belirten Muzaffer Mavuk, “Belediye Başkanımız Hasan Bülent Türközen’in halen daha ifadesi alınmadı. Gerekli incelemeler yapıldıktan sonra ifadesi alınacak. Yargılama sürecinde bir söz söylemek doğru değil, ancak biz şuna inanıyoruz. Belediye başkanımız da, belediye personeli de bu araştırma ve soruşturma sonucunda suçsuz çıkacaktır. Yargılama aşamasında belli zorlamaların söz konusu olabileceği inancındayız.” şeklinde konuştu.

Türkiye’de hiçbir AK Partili belediye başkanının soruşturma geçirmediğini savunan İl Başkanı Muzaffer Mavuk, şunları söyledi: “Bir ay önce yine muhalefet partilerinden Edremit’in MHP’li Belediye Başkanı Tuncay Kılıç soruşturma geçirmiş ve tutuklanmıştır. Şu anda da Ayvalık Belediye Başkanımız Hasan Bülent Türközen hakkında soruşturma devam ediyor. Bu kasıtlı bir soruşturmadır. Yerel seçimlerin arifesinde yapılmış olması manidardır. Şunu bilin ki çok yakında CHP’li belediye başkanları tarafından yönetilen Akçay, Altınoluk, Küçükköy, Altınova ve Güre gibi belediyelerde de soruşturma açılırsa hiç şaşırmayın. Bu bir sindirme ve yıldırma politikasıdır. Yargıya güveniyoruz. Suçluların yargılanmasını anlayabiliriz, ama suçsuzları da bu tür soruşturmalarla yıldırmanın anlamı yoktur. Yanlışlık buradadır ve biz buna karşıyız.” ifadelerini kullandı. Söz konusu operasyonun kaynağının isimsiz bir ihbar olduğunu kaydeden Mavuk, Ayvalık Belediyesi'ne yönelik Burhaniye Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından açılan soruşturmanın ihaleye fesat karıştırmak ve zimmet suçlamasıyla sürdüğünü sözlerine ekledi.
Ayvalık İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde toplanan kalabalık sık sık AK Parti aleyhinde sloganlarla attı .