Hisarcık Meslek Yüksekokulu Öğrencilerinden “genç Nesil Kan Verir” Kampanyasına Destek

Türk Kızılay’ının üniversitelerde yürüttüğü genç nesilde kan bağışı konusunda farkındalık yaratmayı ve düzenli, gönüllü kan bağışçısı kazanımını hedefleyen Hedef 25 Projesi çerçevesinde “Genç Nesil Kan Verir” kampanyasına Hisarcık Meslek Yüksekokulu öğrencileri yoğun ilgi gösterdi.

Hisarcık Meslek Yüksekokulu Öğrencilerinden “genç Nesil Kan Verir” Kampanyasına Destek
Hisarcık Meslek Yüksekokulu'nda Kütahya Kızılay Kan Bağış Merkezi tarafından düzenlenen kan bağışı kampanyasına katılan akademik ve idari personel ile öğrenciler 45 Ünite kan bağışında bulundu.

Kızılay yetkilileri kan vermenin insan sağlığı açısından birçok yararı olduğunu, sağlığı yerinde olan ve kan vermeye engel hali bulunmayan herkesin kan vermesi gerektiğini ifade ederek, ”İnsanların hayatlarını koruyabilmek, hastaları yaşatabilmek için 18-65 yaş arası sağlıklı tüm bireyleri kan bağışlamaya davet ediyoruz. Alınan kan numunelerinin her türlü (Hepatit B, Hepatit C, AİDS ve sifiliz)tahlilleri yapıldıktan sonra sonuçları pozitif çıkanlar kendilerine bildirilmektedir. Kan bağışlamaktan korkmamak gerekir, çünkü kan vermenin sağlığımız açısından da büyük yararları ve faydaları vardır. Özellikle Hemoglobülin değeri normalden yüksek olan kişilerde bir çeşit tedavi şekli olan kan verme işlemi sonrası kişilerde daha zinde, enerjik hissetme, uyku veriminin artması, iştah açılması gibi etkilere neden olmakta, ayrıca kanda biriken cıva ve kurşun gibi maddelerden de ancak kan verme suretiyle kurtulabiliriz. Her kan bağışının bir hayat kurtaracağını unutmamak gerekir” dediler .
Kaynak: İHA