Hisarcık Meslek Yüksekokulu'nda Gönüllü Kan Bağışı Eğitim Semineri

Kütahya'nın Hisarcık ilçesi Meslek Yüksekokulu'nda, Türk Kızılay’ının “ Hedef 25 “ Projesi çerçevesinde gönüllü kan bağışı eğitim semineri verildi.

Hisarcık Meslek Yüksekokulu'nda Gönüllü Kan Bağışı Eğitim Semineri
Hisarcık Meslek Yüksekokulu Amfisinde verilen eğitim seminerinde konuşan Kızılay Kan Bağışı Kazanım Uzmanı Neslihan Erol, “Kan acil değil, sürekli bir ihtiyaçtır. Yaş aralığı 18-65 olup önemli bir sağlık problemi bulunmayan ve vücut ağırlığı 50 kg’ın üzerinde olan herkes kan bağışında bulunabilir. Kan vermek gerçekten çok basit ve hayat kurtarıcı bir işlemdir. Bağışlar arasında iki ay ara olacak şekilde senede dört kez kan bağışlanabilir. Dünyadaki uygulamalar ve araştırmalar insanımızın sürekli kan bağışçısı olması gerektiğini göstermektedir.” dedi.

Türkiye’deki kan ihtiyacının gönüllü, karşılık beklemeksizin, düzenli kan bağışçılarından elde edildiğine vurgu yapan Erol, “Milyonlarca insan hayatlarını hiç tanımadığı ve hiçbir karşılık beklemeksizin kan bağışlayan insanlara borçlu. Bu nedenle düzenli kan bağışında bulunmak çok önemlidir. Kan bağışı kayıt, doktor muayenesi, kan alma işlemi ve ikramdan meydana gelmektedir” diye konuştu.

Erol, daha sonra öğrencilerin kan bağışı konusundaki sorularını yanıtladı.

Hisarcık Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğretim Görevlisi Hüseyin Yılmaz, seminer sonrası Kızılay Kan Merkezi yetkilileri ile Kızılay Kan Bağışı Kazanım Uzmanı Neslihan Erol’a, teşekkür etti .
Kaynak: İHA