Yardımcı Sağlık Personeline 'Temel İş Sağlığı Hızmetlerı' Eğtımı Verildi

Torbalı’da, Çalışan Sağlığı Hizmetleri Şubesi tarafından yardımcı sağlık elemanlarına yönelik ‘temel iş sağlığı hizmetleri eğitimi’ düzenlendi.

Yardımcı Sağlık Personeline 'Temel İş Sağlığı Hızmetlerı' Eğtımı Verildi
Ticaret Odası Toplantı Salonu’nda verilen eğitime, 8 ilçede görev yapan sağlık memuru ve hemşire gibi yardımcı sağlık personeli katıldı.

İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğü Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Ayşe Candan ve Çalışan Sağlığı İzmir Şube Müdürü Dr. Banu Saklamaz, katılımcı sağlık çalışanlarını bilgilendirdi.

İki gün sürmesi planlanan eğitimde konuşan İzmir Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Candan, Torbalı ve çevresindeki Beydağ, Ödemiş, Tire, Kiraz, Bayındır, Menderes, Selçuk ve Kemalpaşa ilçelerinde görev yapan yardımcı sağlık personeline yönelik bu eğitimde, temel iş sağlığı hizmetlerinin ne olduğu, sahada görev yapan personelimizin iş yeri sağlık gözetiminde neler yapması gerektiği, işyerlerindeki tehlike ve risklerin neler olduğu ve iş sağlığı ve güvenliğine yönelik alınması gereken önlemler gibi temel konularda eğitim verdiklerini anlattı.

Eğitimleri işyeri hekimliği sertifikasına sahip hekimlerin vereceğini Ayşe Candan, “Eğitimlerimizi il genelinde 20-25 kişilik gruplar halinde 4 eğitimde tamamlamayı düşünüyoruz. İkinci eğitimimiz 18-19 Aralık tarihinde Müdürlüğümüz İbn-i Sina Toplantı Salonu'nda yapılacak. Bu eğitime Çiğli, Karşıyaka, Bayraklı, Bornova, Konak ve Buca ilçelerimizde görevli sağlık personellerimiz katılacak. Daha sonrasında kuzey ilçelerimiz olan Dikili, Bergama, Kınık, Aliağa, Foça, Menemen ve merkezde kalan ilçelerimiz Çeşme, Karaburun, Urla, Güzelbahçe, Seferihisar, Narlıdere, Balçova, Gaziemir ve Karabağlar’da yapacağız. İki eğitim daha düzenleyerek, toplam 4 eğitimde yaklaşık 100 yardımcı sağlık personelimize temel iş sağlığı hizmetleri konusunda eğitim vermeyi planlıyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA