Ortacalı Fırıncılara Gıda ve Hijyen Eğitimi

Ortaca İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Ortaca Esnaf ve Sanatkârlar Odası’nın işbirliğiyle ekmek üretim ve satış yerlerinde çalışan personele yönelik “Temel Gıda Hijyen Eğitimi” düzenlendi.

Ortacalı Fırıncılara Gıda ve Hijyen Eğitimi
Verilen Hijyen Eğitimine; İl Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü Personeli Ziraat Mühendisi Sevilay Kiraz, Muğla Esnaf ve Sanatkârlar Birliği Başkanı Şükrü Ayyıldız, Ortaca Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Hüsamettin Karaşahin İlçede fırın işleten ve ekmek satışı yapanlar yer aldı.

Muğla Otelcilik ve Turizm Lisesi Yiyecek İçecek Hizmetleri Öğretmeni Sevil Çetin tarafından; Hijyen ve sanitasyonla ilgili genel tanımlar, gıdalardaki zararlı maddeler, bulaşma ve bozulmalar, personel, iş yeri ve ekipman hijyeni, temizlik, dezenfeksiyon, fırınlarda hijyen HACCP ve iyi hijyen uygulamaları, gıda enfeksiyonu, zehirlenmeler, ekmek ve ekmek çeşitleri mevzuatı, el yıkama, maske ve bone kullanımı, temizlik ve dezenfeksiyon maddelerinin kullanımı konularında verilen eğitimin bitiminde ise, yapılan yazılı sınavda başarı gösteren katılımcılara, 5 yıl süre ile geçerli “Hijyen Eğitimi Belgesi” verildi.

Verilen Hijyen eğitimi ile ilgili bilgi veren Muğla Esnaf ve Sanatkârlar Birliği Başkanı Şükrü Ayyıldız; “Eğitimin başarılı ve verimli geçmesi, standart bir programa bağlanması, ülke genelinde olduğu gibi ilimizde de uygulamada birlikteliğin sağlanması, protokol hükümlerine uyulması, eğitimin odalarla işbirliği içinde bulunmaktayız. Hijyen Eğitiminin takip, kontrol ve disiplin içinde yürütülmesinden, Birliğimiz Başkanlığının sorumluluğunda gerçekleştiriyoruz. Gıda Hijyen Eğitiminin, Merkez İlçe ve İlçelerimizde birliğimiz başkanlığına bağlı ilgili meslek kuruluşlarımız ile işbirliğinde düzenlenmesi hususunda Yönetim Kurulumuz karar almış olup; Temel Gıda Hijyen Eğitimleri Merkez İlçe olmak üzere tüm ilçelerimizde, gerçekleştirmekte olduğumuz bu eğitimin yedincisini Ortaca ilçesinde gerçekleştirdik” diye konuştu.

Kaynak: İHA