Kültürel Miras Dufad Genel Kurulunu Yaptı

UNESCO tarafından Kültürel miras seçilen 'DUFAD' yaptığı olağan genel Kurul toplantısı ile mevcut bHalil Erkek’i yeniden göreve getirdi.

Kültürel Miras Dufad Genel Kurulunu Yaptı
Balıkesir'in Dursunbey ilçesi ile bölgeyi farklı il ve ilçelerde,kimi zaman da yurt dışında tanıtan Kültür Mirası 'DUFAD' (Dursunbey Folklor Araştırma Derneği) Öğretmen Evinde genel kurul gerçekleştirdi. Dernek üyelerinin katıldığı genel kurulda divan başkanlığına Dursunbey Keresteciler Derneği başkanı Osman Bahçavan getirildi.

Derneğin faaliyet raporu ve gelir gider bütçelerinin görüşülüp oylandığı oturumda, 5 TL olan yıllık aidat bedelleri 20 TL olarak belirlendi. Dernek üyeleri adına bir konuşma yapan Başkan Halil Erkek bu kongrede Son defa aday olduğunu vurgulayarak gelecek genel kurulda görevi gençlere bırakacağını açıkladı.

Yarım saat süren genel Kurul toplantısının Sonunda söz alan yedek üye Ali İnce, derneğe Dursunbey halkının ve mevcut üyelerin destek çıkmadığını, bu durumun hiç iç açıcı bir durum olmadığını söyledi.

Özellikle keresteci esnaf ve bir çok esnafın bu mirasa sahip çıkması gerektiğini belirten İnce, cüzi fiyatlarda olan aidatları da toplayamadıklarından şikayet etti. Kongrenin Sonunda katılımcılara teşekkür eden Kongre Başkanı Osman Bahçavan ve dernek başkanı Halil Erkek ilerleyen günlerde Balıkesir Valisi Ahmet Turhan ile ilçede bir program tertipleyeceklerini bildirdi

DUFA'ın yönetim kurulu; Halil Erkek (başkan) ile üyeler Ümit Kalkmaz, Hasan Kapar, Süleyman Yıldız, Sedat Erdin, Ali Ünal ve Sevgi Ağralı'dan oluştu

Kaynak: İHA