Kosova Meclisi'nde Konuşan Haradinay Açıklaması

Eski Kosova Başbakanı ve Kosova Kurtuluş Ordusu'nun eski başkomutanı Ramuş Haradinay, 1998 yılında Kosova'daki Sırp nüfusuna karşı savaş suçu işlemekten yargılandığı Lahey'deki Uluslararası Ceza Mahkemesi'nde beraat etmesinin ardından döndüğü ülkesinde, Kosova'nın kalkınması için herkesle çalışmaya hazır olduğunu söyledi.

Başkent Priştine'ye dün akşam gelen Haradinay, Kosova Meclisi'nde yaptığı konuşmada, ülkede yaşayan herkesle işbirliği içinde yaşamaya hazır olduğunu ifade etti.

Kendisi için düzenlenen meclis oturumuna katılan Haradinay, "Lahey'deki mahkemece verilen kararın aslında Kosovalı askerlerin doğru yolduğuna olduğuna dair bir belge" olduğunu ifade etti.

Kosova'daki tüm taraflara birlik mesajı veren Haradinay, şöyle konuştu:

"Ülkenin kalkınması ve yeni bir gelişim düzeyine gelmesi için Kosova'da herkesle birlikte çalışmaya hazırım. Hepimiz başarılı bir çalışmayla ülkemizin geleceği için elimizden geleni yapabiliriz. Kosova devleti yeni bir devlet ve bir demokrasi olarak her zorluğa meydan okumalıdır. Bu demektir ki artık 'Kosova devlet olacak mı-' düşüncesiyle değil, bundan böyle yeni Kosova devletini nasıl daha gelişmiş demokrasi düzeyine getiririz diye çalışmamız gerekecek. Bunu ancak birlikte çalışarak başarabiliriz."

Bu arada Haradinay, sabah erken saatlerde eski Kosova Kurtuluş Ordusu askeri Zahir Payaziti'nin mezarını da ziyaret etti.

-Arnavutluk Dışişleri Bakanlığı'ndan tebrik-

Arnavutluk Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada da eski Kosova Başbakanı Ramuş Haradinay, Lah Brahimay ve İdriz Balay'ın Lahey'deki Eski Yugoslavya Uluslararası Ceza Mahkemesi'nce haklarında beraat kararı verilmesinden memnuniyet duyulduğu belirtildi.

"Kosova Geleceği İttifakı Genel Başkanı ve eski Kosova Kurtuluş Ordusu komutanı Ramuş Haradinay, Lah Brahimay ve İdriz Balay hakkındaki beraat kararının tarihsel adalete ve uluslararası hukuka en mükemmel şekilde katkı sağlayacağına eminiz" ifadelerinin yer aldığı açıklamada, bakanlığın ayrıca bu önemli karardan dolayı Kosova'yı tebrik ettiği kaydedildi.

Muhabir: Tiran-Arben Raşit

Yayıncı: Serkan Fidan
Kaynak: AA