Chp, Açıköğretim Sınavlarının Ödemiş'te De Yapılması İçin Kampanya Başlatıyor

CHP Ödemiş İlçe Yönetim Kurulu üyesi Onur Bacak, Açıköğretim Fakültesi öğrencilerinin daha fazla çile çekmemeleri için sınavlarının Ödemiş’te de düzenlenmesi gerektiğini söyledi.

Chp, Açıköğretim Sınavlarının Ödemiş'te De Yapılması İçin Kampanya Başlatıyor
Özellikle Kiraz, Beydağ ve Ödemiş’in köylerden gelen öğrencilerin eziyet çektiğini belirten Bacak, öğrencilerin sınav dönemlerinde İzmir’e ulaşım nedeniyle zorlandığını ifade etti.

Nazilli ve Bandırma gibi ilçelerde Açıköğretim sınavlarının düzenlendiğine dikkati çeken Bacak, açıklamasında şunları söyledi: “Daha önceki eğitim öğretim yıllarında vize, final ve bütünleme olmak üzere 3 aşama da yapılan Açıköğretim Fakültesi sınavları birçoğumuzun henüz bilmediği yeni kredili sistemle güz dönemi vizesi-finali, bahar dönemi vizesi-finali ve isteyenlere yaz okulu seçeneğiyle daha da zahmetli bir hal aldı. Belki daha fazla dersi daha kısa sürede verme şansı doğmuş oldu ama yıl içerisinde çekilen eziyet sayısı daha da artacak gibi. Bizi ne değişen sistem, ne de derslerin zorluğu sınav yerine zamanında ulaşmak için çektiğimiz sıkıntılar kadar zor durumda bırakmıyor. Biz Küçük Menderesliler, Açıköğretim Fakültesi sınavlarına ulaşana dek bin zahmet ve eziyet çekiyoruz. Eminiz Türkiye’nin birçok yerinde ve bölgesinde bu sıkıntıdan muzdarip yüzbinlerce Açıköğretimli çilekeş arkadaşımız var. Bölgemizde bulunan ilçelerimiz Kiraz, Beydağ, Ödemiş, Tire ve Bayındır’da oturan öğrenciler ya İzmir’deki herhangi bir tanıdığının yanında utana sıkıla kalıyor ya da kalacak yeri yoksa sabahın erken saatinde kalkıp uykusuz, yorgun ve belki de aç bir şekilde yollara düşüyor ve sınav olacağı yere gitmeye çalışıyor.” Birçok insanın maddi imkansızlıklar nedeniyle üniversiteye gidemediğini, bu nedenle Açıköğretimi seçtiğini belirten Bacak, “CHPi olarak gereken yerlere başvurumuzu yapacağız. Gerekirse imza kampanyası başlatacağız. Bizler Küçük Menderesliler olarak daha dinç bir şekilde, hiçbir sıkıntı ve stres yaşamadan, zamanında yetişebildiğimiz sınavlarda yarışmak istiyoruz. Bizler eşitlik istiyoruz. Zahmetsiz ve çilesiz eğitim istiyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA