Büyükşehir Belediye Başkanı Güzelbey Açıklaması

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, göreve geldiklerinden sonra kentin tarih, kültür ve sanat yaşamında önemli değişim yaptıklarını belirtti.

Belediye Medya ve İletişim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre Güzelbey, aldığı ''Cumhurbaşkanlığı 2012 yılı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü''nü TRT GAP Radyosu'nun canlı yayında anlattı.

Güzelbey, dünyada ülkelerin değil şehirlerin yarıştığını, bu bağlamda Gaziantep olarak kendilerinin de yarışmanın içinde olduğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün elinden böyle önemli ve anlamlı bir ödül almanın mutluluğunu hala yaşadığını aktaran Başkan Güzelbey, şunları kaydetti:

''Bizim her zaman söylediğimiz gibi, bu kent lahmacun ve kebapla tanınıyordu. Göreve gelmemizle birlikte kentin tarih, kültür ve sanat yaşamında önemli gelişim ve değişim yaptık. Tarihi eser restorasyonları, sağlıklaştırma çalışmalarıyla başlayan geçmişe sahip çıkma, geleceğe güvenle bakma sonucunu doğurdu. Bu da Gaziantep'in birden bire kaderini değiştirdi. Sanayiye paralel bir sektör olan turizmin gelişmesi ile bu kentte yaşayan insanlar da yaşam standartlarının yükselişine bağlı olarak geçim kaygılarından uzak olmaya başladılar.''

''Önüm Arkam, Sağım Solum Müze'' projesi ile Gaziantep'te birçok değerin müzesini kurduklarını, Zeugma Mozaik Müzesi'nin de bunların en önemlilerinin başında geldiğini ifade eden Güzelbey, Zeugma Antik Kenti'ndeki kazı çalışmalara başından sonuna kadar belediye olarak destek verdiklerini, buradaki ekip çalışmasının kendilerine ödül getirdiğini belirtti.

Eski hayvan ahırlarının olduğu mağaraları da tarih öncesi müzeye dönüştürmek için çalışmaların başladığını anımsatan Güzelbey sözlerini şu şekilde tamamladı:

''Burası 10 bin metrekare alanı kaplıyor. Biz burada tarih öncesi medeniyetleri göstermeyi amaçlıyoruz. Burayı Türkiye'de örneği bulunmayan, dünyada ise sayılı olan tarih mağaralarından birisini yapıyoruz. Taş devri, Tunç devri, bütün devirleri burada göstermeyi planlıyoruz. İçinde bir gölet olacak ve ulaşımı tramvayla yapılacak. İnsanlar içinde de tramvaylarla gezebilecekler. Göletin içinde tarih öncesi canavarların olmasını istiyoruz.''

Muhabir: Gaziantep

Yayıncı: Sevil Çelik
Kaynak: AA