Bolulu Çiftçilere, Makine ve Ekipmanları Dağıtıldı

Kırsal Kalkınma Yatırımları programı kapsamında, Bolulu çiftçilere devlet tarafından hibe edilen makine ve ekipmanlarının dağıtımı yapıldı.

Vali İbrahim Özçimen’in katılımıyla gerçekleşen törende hibe olarak yapılan finansman desteğinden 71 çiftçi yararlandı. Makine ve ekipman dağıtım esnasında Bolu Valisi İbrahim Özçimen traktör koltuğuna oturdu.

Vali İbrahim Özçimen, “Bugün burada; Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızca uygulanan Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı çerçevesinde İl Müdürlüğümüzce gerçekleştirilen Makine Ekipman Desteklemeleri 8.Etap Makine Dağıtımı ile Kolay Hizmet Bürosunun açılışını yapmak üzere toplanmış bulunuyoruz. Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı, tarım sektörünün ihtiyaç duyduğu tarım alet ve makine altyapısı yönünden güçlendirilmesi, gelir ve sosyal standartların geliştirilmesi, ayrıca, tarımsal faaliyetler için geliştirilen yeni teknolojilerin üreticiler tarafından kullanımını yaygınlaştırarak; sektörde daha kaliteli ve pazar isteklerine uygun üretim yapılmasını sağlamak, zor şartlarda ve bedenen çalışan üreticilerimizin işlerini kolaylaştırmak ve üretim maliyetlerini düşürerek uluslararası düzeyde rekabet edebilir bir düzeye getirmek amacıyla uygulamaya konulmuştur. Tarımsal makine ve ekipman alımlarına yönelik hibe olarak yapılan finansman desteği kırsal alandaki tarımın güçlendirilmesi ve çiftçilerimizin kalkındırılmasını amaçlamaktadır. Çiftçilerimizin ihtiyaç duyduğu aletlerle ilimizde modern tarım ve hayvancılık canlanacak, buna bağlı olarak ilimizin gelir düzeyi ve sosyal standartları da gelişecektir.” dedi.

Kolay Hizmet Bürosu'nun kuruluş amacı hakkında da bilgiler veren Vali Özçimen, “Müdürlük bünyesinde yaklaşık 2 aydır deneme faaliyetlerine başlayan ve çiftçilerimize 6 personelle hizmet verecek olan Kolay Hizmet Bürosu, çiftçilikle uğraşan ve özellikle yaşlılar, engelliler gibi takip etmesi gereken evrak işlerinin birebir personelle iletişim içinde olarak daha hızlı, daha etkin ve daha kaliteli bir şekilde çiftçilerimize hizmet verecektir. Dağıtımı yapılan bu makinelerin tarımın verimliliği açısından ilimize ve ülkemize katkısı olması dileğiyle, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Programa Vali İbrahim Özçimen, Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Ağcan, Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Rektör Yardımcısı Mehmet Bahar, Vali Yardımcısı Ayhan Kartlı, Gıda ve Tarım İl Müdürü İsmail Taş ve Üreticiler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Bolu İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İsmail Taş, müdürlüğün yapmış olduğu faaliyetlerden ve çalışmalar hakkında bilgi verdi. Üreticiler adına Hayrettin Duruk, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün kendilerine her konuda destek olduklarını belirterek teşekkür etti. Duruk, Bolu'daki imar planlarında şehrin tarım alanlarına girilmemesini arzu ettiğini belirtti.

Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Ağcan ise "Bolu'nun gelişmekte olduğunu ve bu gelişimde belediye ne kadar aktif ise diğer kurumlarında bu şekilde bir kalkınma atağına girdiğini görmek bizi çok mutlu ediyor." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali İbrahim Özçimen, il genelinde başarılı tarım uygulamalarında bulunan üreticilere sertifika verdi .