Bitlis Proje Koordinasyon Merkezi'nin Faaliyetleri

Bitlis Belediyesi Yerel Kalkınma ve Proje Koordinasyon Merkezi Müdürlüğü, işsiz ve madde bağımlısı gençlere yönelik çalışmalarını sürdürüyor.

Bitlis Proje Koordinasyon Merkezi'nin Faaliyetleri
Gazetecilerle kahvaltıda bir araya gelen Bitlis Belediyesi Yerel Kalkınma ve Proje Koordinasyon Merkezi Müdürü Ferhat Gök, genç işsiz erkeklere ve genç işsiz yoksul kadınlara yönelik meslek kursları açtıklarını söyledi.

Kurslara belediyenin ciddi destek verdiğini kaydeden Gök, “Kurslarımızı Türkiye Çalışma ve İş Kurumu ve Sosyal Destek Programı'ndan (SODES) finanse ediyoruz. Belediyenin de yemek imkanı, ulaşım imkanı, kurs malzemelerinin temini gibi birçok katkıları var. Kurslarda hedeflediğimiz şey, mezun olan arkadaşlarımızın bu işten para kazanması, yani bir işte istihdam olması ya da kendi ürettiği üründen para kazanması. Kadınlara yönelik kurslarda Bitlis'te bugüne kadar yapılmayan kursları açtık. Bu kurslarımızı genişletmeye karar verdik” diye konuştu.

Kursiyerleri özellikle belediyeden ya da valilikten yardım alan yoksul aileleri tercih ettiklerini ifade eden Gök, çoğu zaman kendileri gidip bu ailelere ulaşıp kurslara davet ettiklerini kaydetti.

Gök, “Madde bağımlısı gençlere yönelik bir sosyal program başlattık. Program içerisinde hem meslek kursları var hem de spor aktiviteleri var. Hem de o gençlerin kişisel gelişimini ön gören eğitimler var. Böylece bu gençlerimizi topluma kazandırarak faydalı bireyler haline getireceğiz” dedi.

Kaynak: İHA