Ayrıldığı Eşi Tarafından Ölümle Tehdit Ediliyor

Adana’da 3 yıl dini nikahla yaşadığı eşi tarafından ayrıldığı için ölümle tehdit edilen genç kadın, “Devlet beni ne zaman koruyacak.

Ölüm korkusu ile yaşamak istemiyorum” diyerek yardım istedi.

Adana'da yaşayan Sıdıka Çetinalp (35), kaçarak evlendiği ilk eşinden şiddet gördüğü için boşandı. Bundan kısa bir süre sonra Battal S. ile tanışan Çetinalp, dini nikah kıydırarak birlikte yaşamaya başladı.

Battal S'’den iki çocuğu olan Çetinalp, sürekli şiddet görmeye başladı.

Genç kadın 3 yıl resmi nikahsız yaşadığı Batta S’den ayrılarak, kadın sığınma evine yerleşti. 2 çocuk ise Sevgi Evlerine yerleştirildi. Ancak eşinin tekrar kendisine dönmesini isteyen Battal S., genç kadını sürekli tehdit etti. Bununla da yetinmeyerek genç kadını hastanelik edene kadar dövdü.

Eski eşinin kendisini ölümle tehdit ettiğini belirten Sıdıka Çetinalp, “Sürekli tehdit alıyorum. Bu devlet beni ne zaman koruyacak. Eski eşimin artık yakalanmasını istiyorum” diyerek gözyaşı döktü.

Çetinalp, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’den yardım isteyerek, “Korkuyorum artık. Psikolojim bozuldu. Huzur istiyorum. Ölüm korkusu ile yaşamak istemiyorum” dedi.

Çetinalp’in avukatı Yelda Yurt ise Sıdıka’nın Türkiye’deki şiddet mağduru kadınlardan sadece birisi olduğunu ifade ederek, şunları söyledi: “Battal S. isimli ayrıldığı ama 3 yıldır birlikte yaşadığı şahsın Sıdıka’ya uyguladığı şiddet eylemlerinden dolayı hakkında yargılamasının yapıldığı 4 farklı dosya var. Ayrıca Sıdıka’nın babasına uyguladığı şiddetten dolayı hakkında yargılamanın yapıldığı bir tane dosya var. Bu kişi hala dışarıda. Sıdıka’yı tehdit etmeye devam ediyor. Hukuk sisteminin içerisindeyiz. Ama hukukun işlemediğinin en büyük şahitlerinden bir tanesiyiz. Bu kişinin yakalanmasını istiyoruz. Sıdıka’nın ölmeden rahat bir nefes almasını istiyoruz. Devletten ve özellikle bu konuya çok duyarlılık gösteren sayın bakanımız Fatma Şahin’den de bu konuda destek bekliyoruz.”
Kaynak: İHA