Türk Telekom 6 Yılda 11 Milyar Lirayı Aşkın Konsolide Yatırım Yaptı

Türk Telekom Genel Müdürü Tahsin Yılmaz, Türk Telekom’un son 6 yılda 11 milyar lirayı aşkın konsolide yatırım yaptığını, yine konsolide olarak 2012 yılının ilk 9 ayındaki yatırım miktarının 1,7 milyar liraya ulaştığını söyledi.

Türk Telekom 6 Yılda 11 Milyar Lirayı Aşkın Konsolide Yatırım Yaptı
Rize’de basın mensupları ile bir araya gelen Türk Telekom Genel Müdürü Tahsin Yılmaz, soruları yanıtladı. 2012 yılının ilk 9 ayındaki yatırım miktarlarının konsolide olarak 1,7 milyar liraya ulaştığını belirten Yılmaz, abone sayılarının hızla arttığını söyledi.

Yılmaz, “Türk Teleskom’un 30 Eylül 2012 itibariyle 14,5 milyon sabit hat müşterisi, 7 milyon ADSL müşterisi bulunuyor. Türk Telekom 81 ilde, 24 bini aşkın çalışanıyla müşterilerine hizmet veriyor. Kurumumuz, 81 ili birbirine bağlayan 163 bin kilometrelik fiber altyapısı ve tüm ülkeyi kapsayan modern şebekesiyle Türkiye genelinde bireysel ve kurumsal müşterilerine geniş bir hizmet yelpazesi sunuyor. Türk Telekom son 6 yılda 11 milyar lirayı aşkın konsolide yatırım yaptı. Yine konsolide olarak 2012 yılının ilk 9 ayındaki yatırım miktarı 1,7 milyar liraya ulaştı” dedi.

Yılmaz, 2015 yılına kadar iletişim hizmeti verdikleri tüm bakır hatların fiber olarak yenileneceğini de söyledi.

Yılmaz, “İnternet ücretleri düşecek mi?” şeklindeki soru üzerine ise o yönde bir çalışmaları bulunmadığını belirterek, “Biz kesinlikle dünyanın en pahalı internetini vermiyoruz. Çok da dürüst olmamız lazım. Biz ucuz değiliz ama pahalı hiç değiliz. İnternet 256 KB ile başlamıştı. Biz ücreti hiç arttırmadan hızı 512’ye çıkarttık. Yine fiyatı hiç değiştirmeden hızı 1 MGB’ye çıkartmışız. En son yaptığımız yatırımlarla müşterilerimizi fiber internete taşıyoruz. ADSL ücreti değişmeden fiber ile hızı asgari 20 MGB’ye taşıyoruz. Bizim fiyat konusuna bakışımız yıllardır böyle. Dolayısı ile müşteriye verdiğimiz değeri böyle arttırıyoruz” diye konuştu.

Yılmaz ayrıca, basın mensuplarına özel indirimler için çalışmaları bulunduğunu ifade etti.

Yılmaz, kaçak internet kullanım oranının Türkiye’de her geçen artığını da belirterek, “Ülkemizde 7 milyon internet kullanıcısı bulunuyor. Türkiye’de 250 binden fazla internet hattı kaçak yollarla paylaşımlı olarak kullanılıyor. Bir internet hattını en az 4 kişi kullanıyor. Bu da 1 milyondan fazla kaçak internet kullanıcısı olduğunu gösteriyor. Bu konuda sadece abonelik iptali yapabiliyoruz. Daha fazla müeyyide için Adalet Bakanlığı'na başvuruda bulunduk. Kaçak kullanım konusunda gereken işlemler yapılacaktır” dedi.

Yılmaz ayrıca, yerli hosting hizmeti için çalışmalara başladıklarını kaydetti.

Kaynak: İHA