Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası'nda Özel Konser

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası'nın, Cumhuriyet'in 89'uncu kuruluşu yıl dönümü dolayısıyla nedeniyle verdiği özel konserde, piyona sanatçısı Özgür Ünaldı sahne aldı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Sarayı'nda düzenlenen konserin orkestra şefliğini Kıvanç Tepe üstlendi. Konserin ilk bölümünde solist Özgür Ünaldı, sahnelediği performansla dinleyicilerin beğenisini kazandı.

Konserin ikinci yarısında ise besteci Muammer Sun'un ''Çerkez Süiti'' ve ''İzmir Rapsodisi'' adlı eserlerinin seslendiren orkestra, konsere katılanlar tarafında alkışlandı. Konser sonunda ise 10. Yıl Marşı'nı seslendiren Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası'na, salonda bulunan dinleyiciler Türk bayraklarıyla eşlik etti.

Öte yandan Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası, 9-10 Kasım'daki konser programında, piyano sanatçısı Hande Dalkılıç'ı konuk solist olarak ağırlayacak. Türk besteciler Ulvi Cemal Erkin ve Cemal Reşit Rey'in eserlerinin seslendirileceği konserin orkestra şefliğini de Naci Özgüç yapacak.

Muhabir: Deniz Açık

Yayıncı: Mürsel Çetin
Kaynak: AA