Boş Arsaların Etrafı Bariyerle Kapatılacak

İzmit Belediye Meclisi tarafından alınan karar kapsamında kentteki boş arsaların etrafının bariyerle kapatılacağı bildirildi.

İzmit Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, belediye meclisinin aldığı karara göre kentteki boş arsaların çevresinin bariyerle kapatılması gerektiği belirtilerek, uygulama sayesinde boş arsaların çöplük haline dönüşmesinin önüne geçileceği kaydedildi.

Açıklamada, ekim ayı içinde İzmit'te 740 metretül parselin etrafının bariyerlerle kapatıldığı vurgulanarak, özellikle boş parsellerin yola bakan kısımlarının tek renk bariyerle kapatılmasının kent estetiğine önemli katkısının olduğu bildirildi.

Belediyenin mahallelerde boş arsaları tek tek tespit ederek sahiplerine çevresini bariyerle kapatması konusunda uyarıda bulunduğu anlatılan açıklamada, boş arsaların etrafının sahipleri tarafından kapatılmadığı taktirde belediyenin arsaların etrafını kapatacağı ve bedelini de arsa sahibinden alacağı bildirildi.

-Doğan'dan mahalle ziyareti

İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, yardımcıları ve daire müdürleriyle birlikte Fatih Mahallesi'nde vatandaşlarla biraraya geldi.

Vatandaşlarla biraraya gelen Doğan, yaptığı konuşmada, belediye olarak Fatih Mahallesi'nde belirlenen noktalarda 11 adet merdiven, parke yol, perde duvar ve asfalt yaptıklarını belirterek, Ali Sezer Parkı'nda oyun grupları ve oturma alanları yaptıklarını ve Salim Çolak Parkı'nın revizyon çalışmalarının da devam ettiğini söyledi.

Fatih Mahallesi Muhtarı Metin Kılıç ise belediyenin hizmetlerinden memnun olduklarını belirterek, ''Başkanımız her türlü sorunumuzla yakından ilgileniyor. İlettiğimiz her sorun giderildi. Son yıllarda en çok hizmet alan mahallerinden biriyiz'' dedi.

-Ruhsatsız faaliyet gösteren iş yeri mühürlendi

İzmit'te ruhsatsız olarak faaliyet gösteren bir iş yerinin mühürlendiği bildirildi.

İzmit Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, Süper Masa Birimi'ne gelen bir ihbarı değerlendiren zabıta ekiplerinin Yeşilova Mahallesi'nde ruhsatsız olarak faaliyet gösteren bir iş yerini mühürlediği kaydedildi.

Açıklamada, yalıtım malzemesi üretimi yapan iş yerindeki incelemeler sırasında işletmenin işyeri açma ve çalışma ruhsatının olmadığı tespit edildiği anlatılarak, işletmenin bulunduğu yer nedeniyle ruhsat alamadığı, iş yerinin bir ay içinde başka bir yere taşınması uyarısı yapıldığı kaydedildi.

Muhabir: Şahin Oktay

Yayıncı: Murat Paksoy
Kaynak: AA