Başbakan Erdoğan’ın Kıl Çadır Restoran Ziyareti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Kızılcahamam’a gelişinde yemek yediği Kıl Çadır Restoran’ın sahibi Kenan Şenol, ziyareti anlattı.

Başbakan Erdoğan’ın Kıl Çadır Restoran Ziyareti
Başbakan Erdoğan’a gözleme, mantı, ev baklavası, yaprak sarma ve pilav üstü kavurma ikram ettiklerini belirten Şenol, ayrıca Erdoğan’a türkü ziyafeti sunduklarını söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kızılcahamam’da gerçekleştirilen 19. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı öncesinde Asya Termal Otel’in yakınındaki Kıl Çadır’a uğrayarak gözleme yedi. Kıl Çadır Restoran’da eşi Emine Erdoğan ile birlikte yarım saatten fazla kalan Başbakan Erdoğan, ayrıca restoranda bulunanlarla da sohbet etti.

Restoran sahibi Kenan Şenol, Başbakan Erdoğan’ın daha önce de kendilerini ziyaret ettiğini, bu ziyaretin ise ikinci ziyaret olduğunu söyledi.

Daha önce çekilmiş fotoğrafları büyüterek çocukların ellerine verdiklerini ve Başbakan Erdoğan’ın geçişi sırasında restoranın önüne çıktıklarını ifade eden Kenan Şenol, Başbakan Erdoğan’ın çadırdakilerle beraber çekildikleri fotoğrafları gördükten sonra geri dönerek restorana geldiğini ifade etti.

Başbakan Erdoğan’ın kıl çadıra gelişinde “Ne ikram edeceksiniz? Mantınız, gözlemeniz var mı?” diye sorduğunu belirten Şenol, Erdoğan için daha önceden hazırlık yaptıklarını ve kendisine mantı, gözleme, ev baklavası, yaprak sarma ve pilav üstü kavurma ikram ettiklerini ifade etti.

Başbakan Erdoğan’ın ikram edilenlerin hepsinden yediğini anlatan Kenan Şenol, sohbetin ise ailevi bir ortamda geçtiğine dikkat çekti.

3 ÇOCUK TAVSİYESİ

Başbakan Erdoğan’ın birçok kez tavsiye ettiği 3 çocuk nasihatini de yine kıl çadırdaki sohbette tekrarladığı öğrenildi. Kıl çadırın sahibi Kenan Şenol ise, “Ben Başbakanımızın tavsiyesine yıllar önce uyduğum için beni takdir etti” diye konuştu.

Kendisinin 3 çocuk sahibi olduğunu belirten Şenol, Başbakan Erdoğan’ın ise 3 çocukla kalınmaması, 4-5 çocuk yapılması tavsiyesinde bulunduğunu kaydetti.

Başbakan Erdoğan’ın mantıyı özellikle sevdiğini söyleyen restoranın sahibi Kenan Şenol, Başbakan’a yağsız şekilde mantı ikram ettiklerini, Başbakan’ın mantıyı öyle sevdiğini anlattı. Ayrıca pilav üzeri kavurma da ikram edildiğini vurgulayan Şenol, Emine Erdoğan’ın ise pilav üzeri kavurmayı çok beğendiğini ve ‘Lokum gibi olmuş’ şeklinde tepki verdiğini anlattı.

BAŞBAKAN’A TÜRKÜ ZİYAFETİ

Başbakan Erdoğan’ın kıl çadırı ziyareti sırasında burada bulunan sınıf öğretmeni Osman Demirel de Başbakan Erdoğan’a sazıyla türkü ziyafeti sundu. Başbakan Erdoğan’a Kızılcahamam yöresine ait “Meşeler Gövermiş” isimli türküyü çaldığını ve söylediğini ifade eden Osman Demirel, “Dünyaca sevilen bir insanı yakından görmüş olduk” dedi.

Başbakan Erdoğan’ın çalınan türküyü can kulağıyla dinlediğini ve sonra da alkışladığını belirten Osman Demirel, “Başbakanımız hafif hafif mırıldandı gibi oldu” dedi.

Kıl çadırdaki aileyle fotoğraflar çektiren ve sohbet eden Erdoğan, ayrıca çadırda bulunan çocuklara da oyuncak araba hediye etti. Oyuncakları alan Berat Türköz ve Muhammed Şenol ise Başbakan’ın ziyaretinden çok memnun olduklarını ve onu çok sevdiklerini söylediler.

Erdoğan, Kıl Çadır Restoran’a yaptığı ziyaretin ardından ise kampın gerçekleşeceği Asya Termal Otel’e geçti .
Kaynak: İHA