Mtso’da ‘Dış Ticaret’ Eğitim Semineri Düzenlendi

Ekonomi Bakanlığı ile İçel Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) işbirliğinde, ‘Dış Ticaret’ eğitim semineri düzenlendi.

Mtso’da ‘Dış Ticaret’ Eğitim Semineri Düzenlendi
MTSO’da gerçekleştirilen seminere, Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Recep Aslan, Toros Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tayyar Şen, MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, firma yetkilileri ile çok sayıda davetli katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Recep Aslan, “Bu tür toplantıların amacı Bakanlığımızı tanıtmak, hizmetler hakkında bilgi vermek ve firmalarla işbirliği sağlamaktır. Bakanlık olarak vizyonumuz, ülkemizin ekonomik ve ticari alanda dünyada lider ülkeler arasında yer almasına öncülük eden kurum olmaktır. Stratejik hedefimiz, dünya mal ticaretinden bugün aldığımız yüzde 0,8’lik payı artırmak, dünya mal ticaretinden 2015 yılında yüzde 1 pay alarak ihracatımızı 170 milyar dolara, 2023 yılında da yüzde 1,5 pay alarak 500 milyar dolara çıkarmaktır” dedi.

Yurtdışı teşkilatlarında 160 merkezde 236 personelinin bulunduğunu ifade eden Aslan, “Bakanlığımızın ana hizmet birimlerini, İhracat Genel Müdürlüğü, İthalat Genel Müdürlüğü, Anlaşmalar Genel Müdürlüğü, Avrupa Birliği Genel Müdürlüğü, Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürlüğü, Serbest Bölgeler, Yurtdışı Yatırım ve Hizmetler Genel Müdürlüğü, Ürün Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürlüğü ile Ekonomik Araştırmalar ve Değerlendirme Genel Müdürlüğü oluşturuyor” diye konuştu.

Bakanlık olarak her firmayı dinlemeye hazır olduklarını da vurgulayan Aslan, “Sorunlarınızı çözmek için varız. Problem, teklif ve önerilerinizi mutlaka bize ulaştırın” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından ‘Dış Ticaret’ eğitim semineri verildi.

Kaynak: İHA