Karabük'teki Haddehanelerin Şehir Dışına Taşınması

Karabük Özel Sektör Haddecileri Derneği Başkanı Murat Orhan, şehir merkezinde bulunan haddehanelerin organize sanayi bölgesine taşınması yönünde projelerin olduğunu bildirdi.

Orhan, gazetecilere yaptığı açıklamada, haddehanelerin organize sanayi bölgesine taşınması konusunun tartışılarak karara bağlanması, taşındığında nelerin ortaya çıkacağının hesaplanması gerektiğini söyledi.

Şehir merkezinde kalan bütün haddehanelerin ruhsatlarının bulunduğunu vurgulayan Orhan, ''Karabük'te şehir içindeki haddehanelerin organize sanayi bölgesi genişletme çalışmaları içerisinde orada yaklaşık 400 dönüm gibi bir yerin ayrılacağı ve buraya 8-10 arkadaşımızın taşınabileceğini iletilmiştir. Bizler de taşınmak isteyen arkadaşlarımıza bu konuyu aktardık. Şu anda gitmek tabi hayal. Yer ayrılmış durumda gitmek isteyen gidebilir. Bu işin ucunda bu haddehanelerin taşınması sırasında tabiki maliyetin külfet olacağı düşünülmekte. Bunun için de bir teşvik talebi vardır. Bu kanayan yaraların bu şekilde pansuman etmenin bir faydası olacağı görüşünde değilim. Dernek başkanı olarak, benim mücadelem ayrı bir kulvarda devam etmektedir'' diye konuştu.

-Filyos Projesi-

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesine bağlı Filyos beldesinde yapılması planlanan Filyos Limanı Projesinin bölge için faydalı olacağını ifade eden Orhan, şöyle konuştu:

''Filyos projesi sosyal ve ekonomik boyutu çok büyük bir projedir. Filyos önceden serbest bölge olarak ilan edilmiştir. Serbest bölge sadece ihracat yapan firmaları kapsamaktaydı. Girişimler sonucunda Filyos bölgesi serbest bölgeden çıkarılmış endüstri bölgesine dönüştürülmüştür. Endüstri bölgesi demek, orada üretim yapacak tesisler, hem yurt içine hem yurt dışına satış yapabileceklerdir.''

Muhabir: Faik Erez/Ahmet Özler

Yayıncı: Ebubekir Gülüm
Kaynak: AA