Erzurum'da Devam Eden Şampiyonanın İkinci Gün Müsabakaları Sona Erdi

Türkiye Büyükler Ferdi Boks Şampiyonası'nın ikinci gün müsabakaları sona erdi.

Kazım Karabekir Spor Salonu'nda devam eden şampiyonanın ikinci gününde 119 müsabaka yapıldı. Müsabakalarda 119 boksör daha şampiyonadan elendi.

Türkiye Boks Federasyonu Teknik Kurul Üyesi Kemal Sonunur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şampiyonanın Türkiye'nin en önemli boks organizasyonu olduğunu, milli takım için yeni yeteneklerin de böylece keşfedildiğini söyledi.

Kendisinin eski milli boksör olduğunu, çok sayıda şampiyonluk yaşadığını belirten Sonunur, şöyle konuştu:

''1972 dünya şampiyonuyum ve çok sayıda şampiyonluklarım var. Türkiye'de yenilgisi olmadan boksu bırakan tek kişiyim. Uzun Yıllar Sonra Erzurum'da yine aynı heyecanı yaşıyorum. Fakat seyirci sayısı az. Bunun kendi kanaatimce en büyük nedeni kask takılması. En samimi tanıdığın, gördüğün insanın başına kask taktığında seyirciler sanki bir kukla seyrediyormuş gibi oluyor. Profesyonel boksa neden ilgi çok fazla- Çünkü profesyonel boksta kask yok. Burada teknik kurulda görev alan çok sayıda arkadaşımız var ve hemen hemen hepsi aynı düşüncede. Eğer amatör boksta kask kalkarsa boksa olan rağbet artar.''

Bu konuda hazırlayacağı raporu federasyona sunacağını ifade eden Sonunur, ''Bölgeler arası şampiyonalar düzenleyerek, Türkiye'deki yeteneklerin artmasını sağlayabiliriz. Eğer bölgeler arası bir statü konulursa, tecrübeli ve kendine güvenen sporcu sayısını artırırız. Bunun artılarını görürüz. Federasyonumuzla birlikte, boksumuzu eski günlerine kavuşturmak için ne gerekiyorsa yapacağız'' diye konuştu.

Sonunur, ülkenin en prestijli müsabakalarına sahne olan Türkiye Büyükler Ferdi Boks Şampiyonası'nın, en büyük amaçlarından birisinin Türkiye'yi uluslararası organizasyonlarda temsil edecek sporcuların seçilmesi olduğunu kaydetti.

Şampiyona yarın yapılacak olan 76 müsabakayla devam edecek.

Muhabir: Selami Küçükoğlu

Yayıncı: Emine Konuk
Kaynak: AA