Eriş: Penaltılarla Turu Kaybetmek Üzücü

Ziraat Türkiye Kupası 4. turunda 1461 Trabzon'a yenilen Adanaspor’da kupanın dışında kalmanın üzüntüsü yaşanıyor.

Eriş: Penaltılarla Turu Kaybetmek Üzücü
Karşılaşmayı değerlendiren Adanaspor Teknik Direktörü Levent Eriş, iyi oynamadıkları bir maçı kazanabilecek pozisyona getirdiklerini belirterek, “Çok kötü penaltılar attık ve turu kaybettik.'' dedi.

Maçta daha çok ligde forma şansı bulamayan genç oyuncularına şans verdiğini aktaran tecrübeli teknik adam, ancak oyuncuların bu fırsatı iyi değerlendiremediğini kaydetti.

Genç oyuncuları takıma adapte etmeye çalıştığını ifade eden Eriş, buna karşın rakip takımın hemen hemen ligde oynadığı kadroyla maça çıktığını vurguladı. Eriş: “Oyuncularımın ortaya koyduğu performansı çok beğenmedim. Penaltıları değerlendirip tur atlamak isterdik. Kötü penaltılar attık ve turu kaybettik. Artık önümüzdeki lig müsabakalarını iyi şekilde değerlendirmek istiyoruz. Penaltı uzmanı biri olarak takımın attığı penaltılardan utanıyorum. Ben o penaltıları gözüm kapalı atardım.'' diye konuştu.

1461 Trabzon Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay da zorlu bir maç oynadıklarını belirterek, ilk yarı kendilerinin ikinci yarı ise rakiplerinin daha iyi oynadığını kaydetti.

Lig maçını düşünerek kontrollü bir oyun ortaya koyduklarını dile getiren Akçay, “'İki takım da sanki kupayı değil ligi istiyor gibiydi ama sonuçta kazanan biz olduk. İki kulvarda gitmek oldukça zor. Artık bu saatten sonra gidebildiğimiz kadar gideceğiz. Önümüzdeki haftayı düşünerek kontrollü oynadık ama seyri yüksek bir müsabaka oldu. Penaltılar da işin heyecanını artırdı. Kazanmanın bizim için zor şartlar getireceğini düşünsek de tur atladık.'' ifadelerini kullandı. Adanasporlu Mustafa Sami Can Keskin, kupada tur atlamak istediklerini ancak bunu başaramadıklarını kaydetti.

Keskin: “Takım olarak iyi mücadele ettiğimiz bir karşılaşmaydı. Karşılaşmadan zevk almak isteyenler için oynadık. Ama bunu bir bakıma yaptığımızı düşünüyorum. Kupa tabi ki önemli. Tur atlamak isterdik. Ancak penaltı biraz şans işi. Şans bizim tarafımızda değildi. İyi penaltılar kullanamadık. Hafta sonu önemli bir maçımız var Kayseri Erciyes’le. Deplasmanda inşallah iyi bir galibiyet almak istiyoruz.” açıklamasında bulundu. Ahmet Dereli de iyi mücadele ettiklerini ancak kazanamadıklarını belirterek, artık Kayseri Erciyes maçına hazırlanacaklarını söyledi.

1461 Trabzon’nun kalecisi Yakup ise iyi bir müsabaka olduğunu ifade ederek, “Hocamızın dediği gibi bizim için önemli olan ligdi. Kupada gidebildiğimiz yere kadar gitmek istiyorduk. Bu hafta güzel bir maç yaptık. Penaltılarla da olsa galibiyetle döndük. İnşallah bu galibiyet Göztepe maçına da yansır. Göztepe maçını da kazanıp evimize bir haftada 3 karşılaşma kazanarak dönmek istiyoruz.” diye konuştu.

1461 Trabzon’lu oyuncu Abdullah Karmil de kendileri için önemli olan ligde ve kupada aynı anda ilerlemenin zor olduğuna dikkat çekerek, “Arkadaşlarımı kutluyorum. Artık bundan sonra ligden bir takım düşerse onlarla zevkli bir mücadele yapıp gruplara kalmak istiyoruz. İnşallah bunu başarırız diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.