Elazığ Cezaevi'nde Tiyatro Oyunu Sahnelendi

Elazığ'da bu yıl ilki düzenlenen Turizm ve Tiyatro Festivali kapsamında Elazığ E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda tiyatro oyunu sahnelendi.

Elazığ Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Mustafa Meriç, hükümlünün topluma yeniden kazandırılması sürecinin kişinin infaz kurumuna girdiği andan başladığını, ancak çıkmasıyla sona ermediğini söyledi.

Elazığ Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Mustafa Meriç, konuyla ilgili açıklamasında, insanların, sadece cezalandırılıp toplum içerisinde kendi başlarına bırakılmaları halinde tekrar cezaevlerine dönüp bunu bir yaşam biçimi haline getirme tehlikesi olduğunu ifade etti.

Meriç, "Oysa iyi bir eğitim süreci ve başarılı bir iyileştirme ile birlikte bu kişiler üretken, saygın ve hukuka saygılı bir toplum üyesi olabilirler." dedi.

Elazığ Müzisyen ve Sanatçıları Koruma Derneği (EMSAD) Başkanı Savaş Bal da infaz kurumunda böyle bir etkinlik düzenlemekten mutluluk duyduklarını, istek ve izin olması halinde bu gibi etkinlikleri sürdürebileceklerini belirtti.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından desteklenen EMSAD ile Şehrin Yıldızları Tiyatro Kulübü tarafından organize edilen etkinlikte, kulüp ve dernek oyuncularının rol aldığı, Aziz Nesin'in 'Sizin memlekette hiç eşek yok mu?' adlı kitabından uyarlanan 'Memleketin Eşekleri' isimli tiyatro oyunu sahnelendi. Etkinlikte ayrıca, yerel sanatçılar sevilen eserlerini seslendirdi.Etkinliği; Vali Muammer Erol, Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Cemalettin Şimşek, davetliler, tutukluklu ve hükümlüler izledi .