Büyükşehir Obezite Tehlikesine Dikkat Çekiyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin kent genelinde düzenlediği Beslenme ve Obezite eğitimleri devam ediyor.

Büyükşehir Obezite Tehlikesine Dikkat Çekiyor
En fazla Amerika’da görülen ve ülkemizde de hızla artan Obezite’nin önlenmesi için gerçekleştirilen eğitimler bu kez KO-MEK kursiyerlerine verildi.

Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Gıda Kontrol Şube Müdürlüğü’nün yürüttüğü Beslenme ve Obezite eğitimlerine KO-MEK kursiyerleri büyük ilgi gösterdi. Çeşitli video görselleriyle Obezite, hareketli yaşam gibi konuların ele alındığı eğitimlerde beslenme konusu enine boyuna tartışıldı. Kursiyerlerle bilgi alışverişi yapılarak günlük hayattan deneyimler paylaşıldı.

Eğitimlerde Obezitenin en fazla Amerika’da görüldüğünü fakat Türkiye için de tehlike çanlarının çaldığını önemle vurgulandı. Sosyal medya denilen akımın insanları hareketsiz bir yaşama ittiğinin anlatıldığı eğitimlerde ve çocukları bilgisayar ve televizyon ekranlarında mümkün olduğunca uzaklaştırmanın bunun yerine spor faaliyetlerine yönlendirmenin en akıllıca tercih olacağının altı çizildi.

Özellikle ilkokul ve ortaokul öğrencilerine verilen doğru besleme eğitimlerinde KO-MEK kursiyerleri çok memnun oldu. Verilen eğitimlerde doğru bilinen yanlışları daha iyi kavrayabildiklerini ifade eden kursiyerler Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti. Eğitimlerde ayrıca kursiyerlerin soruları cevaplanırken her gün biraz daha sağlıksız bir hayata iten günlük beslenme yanlışlıklarına değinildi .
Kaynak: İHA