Ordu’daki Din Görevlileri Bilgilendirildi

Türkiye Kızılay Derneği tarafından afet zararlarının azaltılması amacıyla geliştirilen ve ülke çapında başlatılan “Toplum Liderlerini Teşkilatlandırma Projesi” kapsamında Ordu’daki din görevlilerini bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Ordu’daki Din Görevlileri Bilgilendirildi
Ordu Valiliği Toplantı Salonu’nda gerçekleşen bilgilendirme toplantısına Ordu Vali Yardımcısı Salih Yüce, Diyanet İşleri Başkanlığı Camii Hizmetleri Daire Başkanı Selahattin Çelebi, Ordu Müftüsü Mustafa Kolukısaoğlu, Türk Kızılayı Ordu Şube Başkanı İlhan Sağesen ve din görevlileri katıldı.

Proje kapsamında Diyanet İşleri Başkanlığı ile birlikte gerçekleştirilen seminerler kapsamında Ordu İl ve İlçe Müftülükleri projenin detayları, toplum liderlerinin rol ve sorumlulukları, olağan üstü hallerde din hizmetleri ve depremden korunma bilinci konularında bilgilendirildiler.

Bilgilendirme toplantısında konuşan Ordu Vali Yardımcısı Salih Yüce, din görevlilerinin bu toplum için önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, camilerin ikinci bir kapısı olmamasının büyük sorun olduğunu vurguladı. Yüce, “Toplum Liderlerini Teşkilatlandırma Projesi bilgilendirme toplantısına hepiniz hoş geldiniz. Bu konuda gönüllülük çok önemlidir. Malumunuz bizim bir ata sözümüz vardır. ‘Gönülsüz köpek, davara kurt getirir’ derler. İnsan biizm için son derece önemli bir unsurdur. Sizler de toplum için son derece önemli unsurlarsınız. Toplumun önderlerisiniz. Sizlerin özellikle afat anında yapacağınız etki bizlerden çok daha ilerdedir. O nedenle bu konuda sizlerin desteğine çok büyük ihtiyacımız var. Her zaman aklımda olan bir şey var. Bu konusu olsunda konuşsam diye bekliyorum. Burada yeri gelmişken söylemek istiyorum. Camilerin kapısı mutlaka dışarılı açılmalı ama özellikle bayram ve cuma namazlar sonrasında çok tıkanıyoruz. Camilerimizin kapısı tek. Bu gerçekten çok büyük sorun. Camilerden tahliyemiz 20-25 dakikayı buluyor. Afat anında bir saniye bile çok önemli oluyor. 1968 yılında Kayserispor-Sivasspor maçı oynandı ve 48 kişi hayatını kaybetti. Sebebi kapı içeri açılıyordu ve kapı açılmadı. İnsanlar ezilerek hayatını kaybetti. Son derece basit bir tedbirle kapı dışarı açılsaydı kimse hayatını kaybetmeyecekti. Bizim depremsiz yaşama gibi bir lüksümüz yok. Depremle yaşamaya alışacağız. Depreme dayanıklı binaların yanında, depremden sonrasında krizi de çok iyi yöneteceğiz. Bu konuda hepimize büyük görevler düşmektedir” dedi

Program konuşmaların ardından bilgilendirme sunumları ile devam etti .
Kaynak: İHA