Memorial Sağlık Grubu'ndan Hayatın Armağanı Sosyal Sorumluluk Projesi

Türkiye'de kaliteli sağlık hizmetlerinin öncüsü Memorial Sağlık Grubu sağlık hizmetlerinde mükemmellik standardı ve hasta memnuniyeti odaklı hizmet anlayışını Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne taşıdığı Memorial Diyarbakır Hastanesi'nin 1. yılını 'Hayatın Armağanı' ile kutladı.

Memorial Sağlık Grubu'ndan Hayatın Armağanı Sosyal Sorumluluk Projesi
Memorial Diyarbakır Hastanesi 1. yıl kutlamaları kapsamında Diyarbakır’a getirilen ve Ninova Park Alışveriş Merkezi’nde açılışı yapılan “Hayatın Armağanı” sergisi düzenlenen bir törenle gerçekleştirildi.

Memorial Sağlık Grubu ve Clup Bypass tarafından kalp hastalıklarının ülkemizde her yıl giderek artması nedeniyle, kalp sağlığı konusunda toplumsal farkındalık oluşturmak için hayata geçirilen “Hayatın Armağanı” sosyal sorumluluk projesi kapsamında, ünlü isimler kalp sağlığına bakış açılarını kendi duygu ve düşünceleri ile anlatarak kalp sağlığına dikkat çekti. Türkiye’nin en ünlü isimlerinin, bypass ameliyatı sonrası hastaların bir süre ğöğüs kafeslerini darbelere karşı korumak için taşıdıkları kalpli yastıklara yaptıkları tasarımlar ve verdikleri mesajlarla, kalp sağlığının önemini vurguladığı “Hayatın Armağanı”, toplumda kalp sağlığı konusunda duyarlılığın arttırılması ve kalp hastalıklarından korunmak için alınması gereken önlemler konusunda toplum bilinci oluşturmayı hedefliyor. 1. yıl kutlamaları kapsamında açılışı yapılan “Hayatın Armağanı” sergisine Diyarbakır Vali Yardımcısı Cemal Hüsnü Kansız, Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven, Memorial Diyarbakır Hastanesi Direktörü Dr. Taner Özcan, Memorial Diyarbakır Hastanesi çalışanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Ünlü isimlerin yaptığı bu yastıkların 82 ilde sergilendikten sonra açık artırma ile satılarak, gelirinin kalp sağlığı bilinçlendirme projelerinde kullanılacağı belirtildi. Serginin 30 Kasım Cuma gününe kadar ziyaret edilebileceği bildirildi

Sergi açılışında bir açıklama yapan Dr. Taner Özcan, Clup Baypass Başkanı Prof. Dr. Bingür Sönmez'in rahatsızlığından dolayı aralarında bulunamadığını söyledi.

Özcan, "Kalp hastalıkları yaşı giderek düşmektedir. 50 yaş altı kalp krizi ölümlerinde Avrupa birincisi ülke konumundayız. Memorial Sağlık Grubu olarak buna dikkat çekmek ve kalbimizi nasıl koruyacağımızın önemine vurgu yapmak adına bu projeyi başlattık. Projemize bir çok ünlü isim destek verdi" dedi

Kaynak: İHA