İlçeye Bağlı Üçtepe Belde Belediyesi'nin Kapanmaması İçin Tuğlacık Köylüleri Yaptıkları Referandumla Beldeye Bağlanarak Mahalle Oldu

Yağlıdere ilçesine bağlı Üçtepe Belde Belediyesi'nin kapanmaması için Tuğlacık köylüleri yaptıkları referandumla beldeye bağlanarak mahalle oldu.

Belde Belediyesinin kapanmaması ve mahalle olmak için sandık başına giden köy sakinleri, 154 ''evet'' oyuna karşı 4 ''hayır'' oyuyla beldeye bağlandı.

Üçtepe belde Belediye Başkanı Harun Öztürk AA muhabirine, 2011 yılı nüfus sayımlarına göre 2 binin altında nüfusa sahip belediyelerin kapatılacağını hatırlattı.

Belediyelerinin kapanmaması için yeterli nüfusun olmaması nedeniyle ilçeye bağlı Tuğlacık Köyü'nü belediye sınırlarına katmaya karar verdiklerini belirten Öztürk, ''Tuğlacık köyü sakinleri de bizlere destek olacağını belirttiler. Bizler de bu köyümüzde referanduma gittik. Halkımız bizimle aynı yerde, aynı yolda, bizim yanımızda olduğunu kanıtladılar. Bizler bundan sonra belediye imkânları ölçüsünde diğer mahallere olduğu gibi bu yeni mahallemize hizmet götürmeye gayret göstereceğiz'' dedi.

Tuğlacık köyü ile birlikte belde belediye sınırları içerisindeki mahalle sayısının 4' e yükseldiğini bildiren Öztürk, ''Bu katılımla birlikte belde nüfusumuz 2 bin 46 oldu. İnşallah belediyemiz kapanmayacaktır. Yeterli sayıya ulaştık'' diye konuştu.

Muhabir: Aytekin Özdemir / Veysel Kara

Yayıncı: Hüseyin Likoğlu
Kaynak: AA