Türk İşadamları, 'uluslararası Afet Yönetimi’ Fuarının Davetlilerini Ağırladı

Kimse Yok Mu Derneği’nin düzenlediği ‘Uluslararası Afet Yönetimi’ fuarına katılan bazı yabancı heyetler ile Türk işadamları akşam yemeğinde bir araya geldi.

Türk İşadamları, 'uluslararası Afet Yönetimi’ Fuarının Davetlilerini Ağırladı
Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) bünyesinde faaliyet gösteren Güngören Sanayici ve İş Adamları Derneği (GÜSİAD) yönetim kurulunun verdiği davete, Türk işadamları, Kimse Yok Mu Derneği yetkilileri, Pakistanlı, Haitili ve Ugandalı siyasetçi ve işadamları katıldı.

Heyetleri adına kısa birer konuşmalar yapan heyet başkanları; Türkiye'de bulunmaktan duydukları memnuniyeti ve gördükleri ilgiden dolayı şükranlarını ifade ettiler. Heyetler ayrıca, böyle programlar vesilesiyle ikili ilişkilerin artacağına inandıklarını eklediler ve Türk işadamlarını ülkelerine yatırım yapmaya davet ettiler. Ayrıca konuk heyet başkanları ülkelerinden başarılı ve özverili yardım çalışmalarında bulunan Kimse Yok Mu Derneği'ne de teşekkürlerini sundu.

UGANDALI PARLAMENTER: ÜLKEMİZDE GENİŞ YATIRIM İMKANLARI VAR, BEKLİYORUZ
İlk olarak davetlilere bir hoş geldiniz konuşması yapan GÜSİAD'ın çiçeği burnunda Başkanı Mehmet Katar, davetlerine iştiraklerinden duyduğu onuru ifade ederken, kısaca GÜSİAD ve bağlı bulundukları Marmara İş Hayatı Dernekleri Federasyonu (MARİFED) ve TUSKON hakkında bilgi verdi.Daha sonra kürsüye çağrılan Uganda parlamento üyesi Alex Bakunda, davetten duyduğu memnuniyeti ifade ettikten sonra, ülkesi hakkında da kısa bilgiler aktardı. Ülkesinin 33 milyonluk genç bir nüfusa sahip olduğunu söyleyen Bakunda, kendisinin Parlamento Dış İlişkiler Komitesi başkanı olarak burada bulunduğunu ve dünya barışına katkıda bulunmayı istediklerini ifade etti.

Türk işadamlarını Uganda'ya yatırım yapmaya davet eden Bakunda, ülkesinin tarıma çok elverişli olduğunu ve petrokimya alanında geniş yatırım imkanları olduğunu belirtip, yararlı çalışmaları olan Kimse Yok Mu için de ayrıca teşekkür etti.

HAİTİLİ VE PAKİSTANLI SİYASİLER İLİŞKİLERİN ARTMASINI UMUYOR
Kürsüye gelen Haitili Belediye Başıan Yardımcısı Dersan Wille Veni ise teşekkürle sözlerine başlarken, Kimse Yok Mu Derneği'nin bütün çalışmalarına duyduğu minneti ifade etti.

Veni, konuşmasını, "Allah, Türkiye'yi korusun, muhafaza etsin." Sözleriyle tamamladı. Pakistan’ın Pencap eyaletinin Milli Eğitim ve Maliye Bakanı Mujtaba Shuja ur-Rahman, kısaca kendisi ve eyaleti hakkında bilgi verdikten sonra; Türkiye'de kendilerini evlerinde gibi hissettiklerini, iki ayrı devlet olsalar da tek bir millet gibi yakın hissettiklerini ekledi.Türkiye ile yakın ticari ve iş ilişkilerinin olduğunu söyleyen Bakan ur-Rahman, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş'ın eyaletlerini ziyaret ettiğini ve metrobüs üretimi konusunda karşılıklı imzaların atıldığını söyledi.

Çalışmaların başladığını vurgulayan Bakan, açılışa Topbaş'ı da davet edeceklerini ekledi.Yenilen yemeklerin ardından söz alan davetliler kısaca kendilerinden bahsederken, davetten duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

KİMSE YOK MU'DAN DOĞAL AFET DUYARLILIĞI
Kimse Yok Mu Derneği, 22-24 Kasım 2012 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi'ndeTrio Uluslararası Fuarcılık ile Türkiye'de 'Uluslararası Afet Yönetimi' fuarı düzenledi.

Fuara, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı'nın yanı sıra Endonezya, Pakistan, Haiti, Amerika ve Japonya'dan bürokratlar ve deprem uzmanları katıldı.

Türkiye'nin önde gelen yardım kuruluşlarından Kimse Yok Mu, doğal afetleri uluslararası bir fuarla masaya yatırırken; dünyanın pek çok ülkesinden alanında uzman kişilerin katıldığı fuarda, arama-kurtarma, ilk yardım, acil durum, afet erken uyarı sistemleri, denetim teknolojileri, su altı ve su üstü arama kurtarma gibi ürün ve hizmetler sergilediler. Dernek, Van depreminde öne çıkan arama-kurtarma ekibi ASYA'yı da kamuoyuna tanıttı. Afet süreçlerinde arama-kurtarma, medikal kurtarma, psiko-sosyal destek ve acil yardımlar konusunda faaliyet gösteren ASYA, fuarda çocuklara deprem eğitimi verdi.Bu fuarın son gününün akşamında da Türk sanayici ve iş adamları katılımcılara davetler verdi. Davetlerde karşılıklı tanışmaların yanında, fuardaki etkinlikler değerlendirmeye tabi tutuldu.