Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş Açıklama Yaptı

Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, yetkili sendika olmalarının ardından, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının birikmiş sorunlarının gündeme gelmeye ve çözüme kavuşmaya başladığını söyledi.

Memiş, Sağlık-Sen Sivas Şubesi'nin bir restoranda düzenlediği İl Divan Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, sendika olarak 74 milyon ülke insanı ve sağlık çalışanları adına mücadele verdiklerini belirtti.

Ülkenin yeniden şekillenmesi ve inşasında adım atıp, öncülük yaptıklarını ifade eden Memiş, ''Milletimiz adına meydanlara indik. Milletimizin, çocuklarımızın geleceği için mücadele yaptık. Birileri 5'li çeteler kurarken, biz Memur-Sen olarak milletin yanında yer aldık. Bugün Türkiye'de milletin değerlerini önemseyen, milleti için mücadele eden bir Memur-Sen var'' dedi.

Memiş, sağlıkta dönüşümün başladığı 2002 yılından sonra hasta memnuniyetinin arttığına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

''Ancak hasta memnuniyetine bakıldığı kadar çalışan memnuniyetine bakılmadı. Hasta merkezli bir dönüşüm gerçekleşti. Çalışanlar, bu dönüşümün bir parçası olamadı. Bunun gerçek sorumluları o dönemde yetkili olan sendikalardır. 7 yıl boyunca yetki masasına oturup hiçbir şey elde edemediler. Hiçbir şeyi toplu görüşme masasına getirmediler. 7 yıllık süreç içerisinde sağlık çalışanları adına alınan en ufak bir maddenin olmadığını göreceksiniz. Sağlık-Sen'in yetkiyi almasının ardından sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının birikmiş sorunları gündeme gelmeye ve çözüme kavuşmaya başladı.''

Muhabir: Önder Felek

Yayıncı: Şükran Yücel
Kaynak: AA