Kader Mahkumlarının ‘kanarya’ Sevinci

Eskişehir Kanarya Sevenler ve Yetiştiriciler Derneği Başkan Yardımcısı Vesile Aydın, İnebolu Cezaevi’nde mahkumlara kanarya hediye etti.

Kader Mahkumlarının ‘kanarya’ Sevinci
İnebolu Cezaevi’ndeki bir mahkumun Kanarya Sevenler Derneği’ne mektup yazarak, kanarya yetiştiriciliği hakkında yardım istedi. Bunun üzerine Adalet Bakanlığı’ndan izin alınarak cezaevine kadar gelen Aydın, mahkumlara kanarya yetiştiriciliği hakkında hem bilgi aktardı hem de destek sözü verdi.

Dernek Başkan Yardımcısı Aydın, İnebolu M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda “Kanarya Kuşlarının Üretilmesi, Yetiştirilmesi ve Bakımı” konulu konferans verdi. Aydın, bir hükümlünün kendilerine gönderdiği mektup üzerine İnebolu’ya geldiklerini belirterek, birçok hükümlünün katıldığı konferansın sonunda kanaryaları Cezaevi Müdürü Mehmet Olcar’a teslim etti. Vesile Aydın, yetiştirilen yavruları da satın alarak, hükümlülere gelir kaynağı oluşturmayı hedeflediklerini kaydetti.

Mahkumların kanarya beslediğini fakat yeterli bilgiye sahip olmadıkları için başta kitapçık, broşür ve yem gibi konularla ilgili tüm eksiklikleri giderme sözü verdiklerini açıklayan Aydın, hükümlülere kanaryanın yanı sıra voleybol topları ve satranç takımları da hediye etti.

"İSTİHDAMA YÖNELİK ÖNEMLİ BİR ADIM"

Cezaevi Müdürü Mehmet Olcar, Vesile Aydın ve ekibine teşekkür ederek, “Bu konferansı, mahkumlarımızın kuşları bilinçli yetiştirmesi, emeklerinin karşılığını alması ve meslek sahibi olması için sağladık. Vesile hanım ve ekibinin bugünkü ziyareti istihdama yönelik önemli bir adımdır” dedi.

Konferansı İnebolu Kaymakamı Gökhan Görgülüaslan, Cumhuriyet Başsavcısı Ümit Özkan, Garnizon Komutanı Halil Aydemir, Cezaevi Müdürü Mehmet Olcar ve hükümlüler izledi. Program sonunda Kaymakam Gökhan Görgülüaslan, Dernek Başkan Yardımcısı Vesile Aydın’a İnebolu Denk Kayığı hediye etti .
Kaynak: İHA