Öğretmenler Günü Osmaniye'de Düzenlenen Törenlerle Kutlandı

Osmaniye'de 24 Kasım Öğretmenler Günü düzenlenen törenle kutlandı.

Osmaniye Vali Yardımcısı Yusuf Özdemir, Cebelibereket Kültür Merkezi'ndeki programda yaptığı konuşmada, gençleri geçmişle bağları koparmadan, fikren ve zikren geleceğe hazırlamanın önemli olduğunu belirtti.

Türkiye'nin çok önemli jeopolitik bir konumda olduğunu hatırlatan Özdemir, ''Baktığınızda bu topraklarda yaşamak öyle kolay, basit ve ucuz değil. Bu topraklarda yaşayan bütün insanların, dünyanın en iyi tarih bilgisine sahip olması lazım. Dünyanın en iyi jeopolitik bilgisini bilmesi lazım. Coğrafyayı bilmesi lazım. Eğer bilmezse bu topraklarda kimseyi yaşatmazlar. Bu topraklar öyle topraklar'' dedi.

Özdemir, gençleri geleceğe iyi hazırlamak için öğretmenlere önemli görevler düştüğünü dile getirerek, şunları kaydetti:

''Göreve yeni başlayan öğretmen arkadaşlarımız, Türkiye'nin bu mimarları gibi bütün emeklerini bilgilerini ülkemizin gençlerine çocuklarına vereceklerinden hiç bir endişemiz yok. Onun için milletimizin bu mümtaz üyelerini fertlerini huzurunuzda tebrik ediyorum, minnetlerimi sunuyorum. İnananlar mutlaka galip gelecek. Geçmişle bağlarımızın kopmaması lazım. Bunu başarabilirsek çok şeyi çözeceğiz. Alt yapımız hazır. Çocuklarımızı fikren ve zikren geleceğe hazırlamamız lazım. Çünkü topraklarda yaşamak çok pahalı. Parasız ve bilgisiz yaşatmazlar. Herkes bizim çok fakir kalmamızı, ekmeği, suyu bile taksitle vermemizi istiyor. Bütün bunlarla mücadele ancak bilinçli ve bilgili toplum sayesinde mümkündür. Burada öğretmenlerimize, eğitimcilerimize, kısaca hepimize büyük görevler düşüyor.''

Osmaniye Milli Eğitim Müdürü Kadir Kılıç da, ülkelerin en büyük gücünün bilgiyi, teknolojiye ve değere dönüştüren nitelikli insan gücü olduğunu belirterek öğretmenler gününü kutladı.

Emekli öğretmenlere 'Hizmet Şeref Belgesi' verildiği törende, göreve başlayan öğretmenler yemin etti.

Program, Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin hazırladığı müzik dinletisi ve halk oyunları ekibinin gösterisi ile sona erdi.

Törene, Vali yardımcısı Yusuf Özdemir, Belediye Başkanı Kadir Kara, Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Hakan Özkan, Şehit ve Gazi İşlemleri Şube Müdürü Piyade Albay Salih Taşkın, Milli Eğitim Müdürü Kadir Kılıç, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Muhabir: Ümit Kahrıman / Mutlu Bozdağ

Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
Kaynak: AA