İran Kültür Bakan Yardımcısı Karim Najafi Nevşehir’de

İran Kültür Bakan Yardımcısı Karim Najafi, Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş'ı ziyaret etti.

İran Kültür Bakan Yardımcısı Karim Najafi Nevşehir’de
Nevşehir’in Hacıbektaş ilçesinde bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Uluslararası Aşure Günü için Hacıbektaş'a gelen İran Kültür Bakan Yardımcısı Karim Najafive beraberindeki heyet Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş'ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Vali Abdurrahman Savaş, İran'ın Horasan bölgesinden gelerek Anadolu'ya yerleşen Hacı Bektaş-ı Veli ve Mevlana gibi Anadolu erenlerinin her iki ülke için de önemli şahsiyetler ve ortak değerler olduğunu söyledi.

İran Kültür Bakan Yardımcısı Karim Najaf ise, İran topraklarında bulunan Horasan bölgesinden Anadolu'ya gelen ve kendileri için de son derece önemli olan Hacı Bektaş-ı Veli'nin kabrini ziyaret ettiklerini ve buradaki programlara katılacaklarını söyledi.

Hacıbektaş ve Nevşehir'de Türk misafirperverliğini yakından hissettiklerini belirten Najafi, tarihsel yakınlıkları olan iki devletin ilişkilerinin her geçen gün daha da geliştiğini, 2,5 milyar dolar olan ticaret hacminin günümüzde 20 milyar dolarlara ulaştığını kaydetti.

Ziyaret sonunda Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş İran Kültür Bakan Yardımcısı Karim Najaf’a bir Hitit tabağı hediye ederken Najaf ise Vali Savaş’a çeşitli hediyeler verdi

Kaynak: İHA